Direct naar de content
icon search white
24 februari 2020 - Blogs

Ga aan de slag met HR+

Steeds meer leveranciers schakelen met hun applicaties over naar StUF-BG 03.10 formaat om gegevens uit te wisselen. Dit heeft niet alleen invloed op de koppeling tussen de applicaties, maar ook op de uit te wisselen gegevens zelf. Veel gemeenten komen hier pas achter als ze al bezig zijn om de koppeling met de afnemende applicatie van BG 02.04 naar BG 03.10 om te zetten of ZKN 03.10 te ondersteunen. Dit zorgt voor vertraging in het project en de ingebruikname van de koppeling.

Voor het versturen van gegevens via StuF-BG 03.10, moeten deze ook dit formaat hebben
Deze gegevens moeten hiervoor in een BG 03.10 formaat magazijn opgeslagen zijn. Voor de NNP gegevens heb je hier de HR+ module in Makelaarsuite nodig. De CIR NHR module ondersteunt enkel BG 02.04 formaat. Behalve de mogelijkheid om de gegevens via BG 03.10 formaat op te slaan en te distribueren, heeft HR+ ook andere praktische voordelen voor je gemeente en verschillende werkprocessen.

Zo krijg je met HR+ beschikking over nagenoeg alle aanwezige gegevens in de KvK
Al deze gegevens worden standaard in het BG 03.10 magazijn opgeslagen en zijn vervolgens in CIR en COO te raadplegen en te gebruiken. Enkele praktijk voorbeelden waar gemeenten deze aanvullende gegevens voor gebruiken zijn:
• Het inzien welke functionarissen bij een vereniging ingeschreven staan;
• Alle handelsnamen van een bedrijf;
• De functionarissen die bij een bedrijf betrokken zijn, bijvoorbeeld als mogelijke aansprakelijke;
• Inzicht in de rechtstoestand van een bedrijf, zoals surseance of faillissement;
• De persoon die een eenmanszaak voert en de handelingsbekwaamheid van deze persoon;
• Het kenmerk of een bedrijf aangeschreven mag worden;
• Categorisering van bedrijven op basis van de SBI coderingen.

Daarnaast is HR+ sinds begin dit jaar uitgebreid met een integraalvraag bedrijven
Met de integraalvraag bedrijven kan een derde partij via een webservice de gegevens van een bedrijf opvragen op basis van een vestigingsnummer, KvK-nummer of de combinatie hiervan. Als het bedrijf niet aanwezig is in het gegevensmagazijn van Makelaarsuite, dan wordt dit bedrijf automatisch opgevraagd bij de KvK via de NHR-koppeling. Met deze integraal vraag ben je dus niet meer afhankelijk van de vulling van het gegevensmagazijn, maar beschik je ook over de gegevens van de KvK. Ook deze zogenaamde integraalvraag is gebaseerd op StUF-BG 03.10. Ook is mogelijk het bedrijf dat is opgevraagd bij de KvK, direct op te slaan in het gegevensmagazijn.

Leveranciers werken aan de ontwikkeling om van StuF-BG 02.04 naar StuF-BG 03.10 over te gaan of ZKN 03.10 te ondersteunen
Als je van 1 van de volgende applicaties als NNP-gegevens afnemende applicatie aan Makelaarsuite hebt, heb je HR+ nodig: Atos e-suite, Corsa, Join, Djuma, Liber, IZIS, Green Valley, Exxellence, MensCentraal, PowerBrowser, Squit 20/20, Webnext, CiVision Samenlevingszaken, Gouw belastingen, Geotax, VRIS, SIM, Key2belastingen en Suite4WerkenInkomen.

Project op de roadmap waarbij de afnemende applicatie gebruik maakt van NNP-gegevens
Ga in dat geval na of deze gegevens via het BG 02.04 of BG 03.10 formaat uitgewisseld moeten worden. Door dit op tijd na te gaan, voorkom je vertraging in de ingebruikname van de aangepaste of nieuwe koppeling of applicatie.

Neem gerust contact met mij op
Heb je behoefte aan meer informatie over de HR+ module en de implementatie hiervan? Of wil je een vrijblijvende offerte omdat je binnenkort aan de slag moet met een BG 03.10 koppeling voor NNP-gegevens? Neem dan contact met me op via Suzanne.Henkens@PinkRoccade.nl of 06 467 067 18. Ik help je graag!

Suzanne Henkens
Commercieel medewerker Informatievoorziening

Deel via: