Direct naar de content
icon search white
28 februari 2019 - Blogs

Focus op wat het meest belangrijke is; de service voor je burger

Sinds begin dit jaar mogen Kevin Bakx en ik onszelf de Business Success Managers noemen van het domein Hosting & Techniek. Voor mij een hele mooie uitdaging in het domein waar ik 4 jaar geleden in ben gestart als één van de technisch beheerders van hosting.

Er is veel veranderd de afgelopen jaren rondom dit domein en het krijgt een steeds prominentere rol binnen de gemeente. Met name de toename in complexiteit in het gemeentelandschap heeft ervoor gezorgd dat ICT steeds belangrijker wordt.

Onder het domein Hosting en Techniek scharen we verschillende producten en diensten
Uiteraard speelt Hosting naar de Pink Private Cloud hier een prominente rol in. Maar denk daarbij ook aan het gebruik van PostgreSQL als database, de dienst Releasemanagement en het uitbesteden van het technisch beheer in de vorm van Remote Beheer.

Cloud is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven
Een uitleg wat cloud inhoudt is daarom wellicht overbodig. Wat wel goed is om aan te stippen is de toegevoegde waarde die het met zich meebrengt. Er zijn verschillende overwegingen om je applicaties naar de Pink Private Cloud te brengen. Ik leg er hieronder graag een aantal aan je voor, met goede voorbeelden uit de praktijk.

Focus op je kerntaken
Die ontzorging is wel echt heel belangrijk!”. Met deze quote van Tosca Brog, Coördinator Automatisering bij gemeente Waddinxveen, liep ik de kamer uit nadat we haar hadden gevraagd om haar ervaringen te delen over de Pink Private Cloud. Sinds 2 jaar maakt gemeente Waddinxveen gebruik van de cloud. En deze ontzorging is voor hen van essentieel belang. Het heeft namelijk gezorgd voor meer focus op wat het meest belangrijke is; de service voor en naar de burger.

Optimalisering ICT dienstverlening
De eisen aan je ICT landschap worden steeds hoger waardoor er een structurele investering nodig is aan het serverpark. Denk hierbij aan de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en performance van het serverpark. Daarnaast is security één van de belangrijkste pijlers waar je rekening mee moet houden omdat persoonsgegevens steeds waardevoller worden.

Kennis van het product
Doordat de complexiteit van het landschap toeneemt is steeds meer kennis en kunde vereist van de applicaties. Het is daarom essentieel dat diegene die de applicatie technisch beheert ook weet hoe de applicatie werkt. Dick Gijsman van gemeente Neder-Betuwe verwoorde dit mooi in zijn referentcase: “Rijd ik in een Opel, dan breng ik hem voor onderhoud immers ook naar de Opel garage”.

Beleg het technisch beheer bij onze experts zodat deze ontzorging ervoor zorgt dat de gemeente zich kan richting op haar belangrijkste taken.

Neem gerust contact met ons op
Ben je benieuwd naar de status van Hosting & Techniek binnen jouw gemeente of wil je graag meer informatie over bovengenoemde applicaties? Neem hiervoor contact op met je accountmanager.

Vriendelijke groet,

- Tim van Boxtel, Business Success Manager Hosting & Techniek -Accountmanagers PinkRoccade Informatievoorziening
Harry Schouten | 06 295 249 14 of Harry.Schouten@PinkRoccade.nl
Marijn van de Kerkhof | 06 134 587 80 of Marijn.vandeKerhof@PinkRoccade.nl
Thomas van Son | 06 295 282 10 of Thomas.vanSon@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘'Samen verder'’

Tim van Boxtel, Business Success Manager Hosting & Techniek
Tim van Boxtel2.png