Direct naar de content
icon search white
23 september 2019 - Blogs

De gegevensuitwisseling van basisregistraties harmoniseren in jouw landschap!

Door de basisregistraties op de BG 03.10 standaard te baseren ben je optimaal verzekerd van de juiste gegevens in jouw landschap. Je BG 03.10 afnemers en vraagstellers worden hiermee optimaal van gegevens voorzien. Ook kan de transformatie éénduidig worden afgehandeld voor applicaties die nog op basis van BG 02.04 werken. 

Verschillen tussen StUF-BG 02.04 en 03.10
In 2015 heb ik een webinar gehouden waarin ik de verschillen tussen StUF-BG 02.04 en StUF-BG 03.10 toelichtte. De focus daarbij was vooral wat deze verschillen inhouden voor de uitwisseling met de bestaande BG-02.04 afnemers en vraagstellers. Een aantal zaken die ik toelichtte zijn de verschuiving van adres naar verblijfsobject als fysieke locatie, de daarbij horende bijzonderheden als ‘woonplaats waarin gelegen’, reisdocumenten die als aparte berichtenstroom worden gegenereerd en de uitsplitsing van het handelsregister naar eigenaar, inschrijving en vestiging.

De berichtstromen zijn aangepast
In de tussentijd zijn de berichtenstromen vanuit de basisregistraties aangepast op BG 03.10. De BAG levert bijvoorbeeld uitsluitend nog in BG 03.10 formaat. Aangezien vanuit GBA en HR ook BAG gegevens worden aangeleverd is het wenselijk om deze stromen om te zetten naar StUF-BG 03.10. Voor GBA is dit al mogelijk. Makelaarsuite ondersteunt alle BG 03.10 gegevens, inclusief reisdocumenten. De transformatie van GBA naar StUF voor Cipers/iBurgerzaken is aangepast om ook deze reisdocumenten aan te leveren. Hierdoor kan het hele landschap beschikken over deze gegevens in BG 03.10-formaat. De Burgerzaken-applicaties van Centric en Procura leveren eveneens op basis van StUF-BG 03.10.

HR+ en NAO completeren het BG 03.10 landschap
Het is met de komst van de module HR+ ook mogelijk om de gegevens van het Handelsregister volledig in BG 03.10 te ondersteunen. Hiernaast is de module Niet Authentieke Objecten (NAO) als ‘extra’ gemeentelijke basisregistratie beschikbaar.

Neem gerust contact met mij op
Heb je vragen over de overstap van StUF-BG 02.04 en StUF-BG 03.10? Of over HR+ of NAO? Ik help je graag verder! Mail mij via Ton.Timmermans@PinkRoccade.nl of bel via 06 460 911 68.

Deel via:

‘Samen met de klant komen tot een optimale ondersteuning van processen en diensten geeft me energie.’

Ton Timmermans, Product Owner Gegevensmanagement
Ton Timmermans website.png