Direct naar de content
icon search white
29 juni 2023 - Onze verhalen

Ronald van Dokkum: 'Na 5 jaar ben ik nu verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen Samenlevingszaken''

Eerder dit jaar mocht Ronald van Dokkum zijn 5 jarig jubileum vieren bij Pink. Na diverse managementposities binnen Samenlevingszaken, is hij sinds begin dit jaar als Business Unit Manager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de totale business unit.

Enkele weken geleden mocht ik mijn eerste 5 jarige Pink jubileum vieren. Een mooi moment om terug te blikken.

Blijkbaar heb ik iets met het getal 5 of een veelvoud hiervan. Van de 40 jaar dat ik op deze aarde rond loop, ben ik namelijk al zo’n 20 jaar samen met mijn vriendin Monique. Ik heb een dochter van (je raad het al) 10 jaar en ook onze hond Sam neemt al ruim 5 jaar enthousiast deel aan ons gezin. Ik ben zowel bourgondisch als sportief ingesteld en ik heb altijd begrepen dat die combinatie wel prima bij elkaar past.

Werkverleden

Na mijn HEAO ben ik het bedrijfsleven ingestapt en heb ik tal van functies bekleed met name op het snijvlak Sales, IT en Operatie. Naarmate de ervaring toe nam, kwam daar ook het managementvak bij. Toen ik bij mijn vorige werkgever steeds meer in de rol van bestuurder in plaats van manager werd gezet, besloot ik om verder te kijken. Via mijn netwerk kwam PinkRoccade Local Government al vrij snel in beeld.

Doen wat bij je past

Nu 5 jaar verder en diverse managementposities binnen de business unit Samenlevingszaken, ben ik sinds begin dit jaar als business unit manager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de totale business unit. Vanuit deze rol probeer ik samen met het managementteam de uitdagingen die onze klanten binnen het Sociaal Domein hebben om te zetten in passende IT oplossingen en bijbehorende dienstverlening.

Ronald Van Dokkum

Flexibele oplossingen

De afgelopen jaren is meer dan ooit gebleken dat onze oplossingen flexibel inzetbaar moeten zijn en makkelijk aan te passen moeten zijn naar concrete situaties, waar de gemeente ineens verantwoordelijk voor werd gesteld. De uitvoering van de TOZO regeling, verwerking van energietoeslag of uitbetalen van leefgeld aan Oekraïense vluchtelingen zijn hier enkele voorbeelden van.

Dat we binnen deze dynamische omgeving ook ons productportfolio aan het moderniseren zijn passend bij de gebruikers hiervan, geeft wel aan dat we binnen onze unit te maken hebben met een enthousiast en ondernemend team met ambitieuze doelstellingen. Precies ook de reden dat ik nog steeds binnen deze unit actief ben!

Verwachtingen aankomende 5 jaar

Moderne, flexibele en veilige software oplossingen zijn de standaard in de markt en daarmee is dus nog maar de vraag of je hiermee onderscheidend bent. Het team achter de oplossingen des te meer! Zij zijn samen met onze klanten bepalend voor de wijze waarop onze software het beste ingericht en gebruikt wordt. En uiteraard welke innovaties hierbij mogelijk helpen. Dit alles om ons domein nog GASTvrijer te maken. Ik vertel je op een later moment hier graag meer over!

Deel via: