Direct naar de content
icon search white
iRapportage Overzichten

Snel en eenvoudig inzicht in je BRP-gegevens door iRapportage Overzichten

4 maart 2019
Meten.jpg

iRapportage Overzichten bestaat uit 65 standaard rapportages gevuld met data uit de BRP. Gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn 1 februari 2019 gestart met het gebruik van iRapportage Overzichten. En gemeente Hellevoetsluis 26 februari 2019. Jelly Frankes, applicatiebeheerder en backoffice medewerkster burgerzaken gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. En Ron Buis, afdelingshoofd Burgerzaken gemeente Hellevoetsluis, delen de eerste ervaringen met iRapportage Overzichten.

Direct toegang tot de juiste informatie

Jelly vertelt: “De 65 standaard rapportages dekt al veel van de lading van vragen die we uit de organisatie krijgen. Bijvoorbeeld gegevens over overlijdens, geboortes en vestigingen in de gemeenten. Deze informatie gebruiken wij regelmatig voor verschillende vraagstukken die komen uit de organisatie.”. Ron vult aan: “Het is heel eenvoudig. Ik klik op een tegel en zie direct de juiste informatie. Zo krijg ik via iRapportage Overzichten snel inzicht in het aantal verlopen reisdocumenten per periode. Dit helpt mij voor capaciteitsclaims. Ook helpt inzicht in de adresonderzoeken mij omdat we daar nu veel op focussen. En uiteraard het beantwoorden van vragen die we vanuit de organisatie krijgen.”.

Via autorisaties kun je zelf per persoon bepalen wie wel en niet toegang heeft tot welke rapportages. Als je bent geautoriseerd kijk je gemakkelijk naar de rapportages die voor jou toegankelijk zijn. Dit betekent geen grote lijstjes meer die door de organisatie slingeren! En veel opleiding heb je niet nodig om jouw rapportages te bekijken en downloaden. Zo vertelt Jelly: “Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. Met weinig opleiding kun je al snel aan de slag. En als ik ergens naar op zoek ben, kijk ik gewoon naar het webinar. Bijvoorbeeld voor het ontdekken van een aantal slimmigheden.”. Het webinar is te vinden op TOPdesk.

Zelf aan de slag voor jouw unieke rapportage!

Iedere gemeente is natuurlijk op zoek naar specifieke rapportages die voor jou van toepassing zijn. Via de Editor kun je zelf rapportages maken of aanpassen, zo kom je altijd tot de rapportages die jij wil. Ook daar wil Jelly mee aan de slag! Zo deelt zij: “Ik ben nu vooral benieuwd naar wat we nog meer kunnen doen met de applicatie! En naar datgene ik nu nog niet heb ontdek. Wij gaan hier ook zeker mee aan de slag. Een collega en ik gaan een SQL-cursus volgen in april zodat we echt wat kunnen gaan maken!”. Ron vertelt: “Wij zijn natuurlijk nog maar een paar dagen live met iRapportage Overzichten. Dus we gaan eerst verder onderzoeken wat er al is! Er zijn namelijk al zoveel bruikbare rapportages. En ook dan gaan wij aan de slag met de Editor.”. Ook PinkRoccade Publiekszaken gaat aan de slag met meer unieke rapportages! Frank van Baren, Product Owner iRapportage, vertelt iets over onze stappen: “Overeenkomende wensen die we ontvangen, nemen we ook op in de standaard rapportages. Dus dat aantal groeit alleen maar! Zo gaan we nu aan de slag met leeftijdsopbouw (woonplaatsen en wijken) op een gegeven peildatum. En maken we een extra tegel waarmee je direct kunt zien of de laatste stand van de BRP is bijgewerkt. De eerste stap gaan we de komende periode zetten door meer gegevens voor de invulling hiervoor te verzamelen.”.

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)