Direct naar de content
icon search white
Gemeente beloont op basis van gerealiseerde besparing

Gemeente Oss werkt met nieuwe betaal-naar-gebruik afrekenmethode

1 september 2015
Trouwen - ringen
Inwoners 90.003 januari 2016
Transacties 374 aangiften in 2015
Selfservice 94% aangiften digitaal

In Oss is de burger medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen in zijn leven. Een nieuw software- en licentiemodel draagt daaraan bij.

De vraag

Digitale dienstverlening

De gemeente Oss wil 100 procent van de transacties van de eenvoudige standaardproducten digitaal aanbieden aan burgers en bedrijven. Hoe kan deze doelstelling gerealiseerd worden tegen lage basiskosten per maand zonder grote investeringen in software vooraf?

Hoe werkt dat

In drie stappen

Doelstelling

100% digitale dienstverlening

Businessplan

Digitale huwelijksaangifte

Uitwerking

Gemeente, PwC en PinkRoccade

Het resultaat

94% selfservice

In de gemeente Oss verloopt 94 procent van de huwelijksaangiften vandaag de dag digitaal, via de applicatie iHuwelijk. Dat bespaart burgers én ambtenaren tijd. Daarbij werkt de gemeente met een nieuw afrekenmodel, waarbij de winst van de digitale manier van werken verdeeld wordt tussen de gemeente en softwareleverancier PinkRoccade Local Government.

Frank van de Leur, Hoofd Bedrijfsvoering en ICT, gemeente Oss

‘Stel dat we per aanvraag een uur besparen. Dat maal het aantal aanvragen via iHuwelijk brengt ons per maand bij wijze van spreken op een tijdsbesparing van 50 uur. Dat maal het uurtarief is de winst. En die komt dus voor de helft ten goede van de gemeente, terwijl de andere helft voor PinkRoccade Local Government is.’

Deel via:

Wil je meer weten?

In de volledige klantcase gaat Frank van de Leur dieper in op het businessmodel.

De volledige klantcase bekijken?

Download document (314KB)

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts