Direct naar de content
icon search white
Gemeente Groningen

Het managen van stembureaus is een fluitje van een cent bij gemeente Groningen

4 november 2020
Stembureaumanager.jpg
Gebruiksgemak
Community Driven
Tijdbesparend

PinkRoccade Publiekszaken is recentelijk een strategische samenwerking met Partners 4 IT aangegaan. Partners 4 IT heeft dé oplossing ter ondersteuning van het verkiezingsproces, namelijk de Stembureaumanager. De Stembureaumanager helpt gemeenten om op een eenvoudige werkwijze de verkiezingen voor te bereiden. Momenteel maken 14 gemeenten gebruik van de Stembureaumanager, onder andere: gemeente Groningen, Amersfoort, Kerkrade en Tynaarlo. Salomon Varwijk (Projectmanager Verkiezingen) en Marcel Snip (Senior medewerker Burgerzaken & Adviseur Verkiezingen) van gemeente Groningen werken al sinds 2018 met de Stembureaumanager en delen graag hun ervaringen.

De keuze voor een applicatie ter ondersteuning van de verkiezingen

Salomon vertelde dat ze op zoek waren naar een goedwerkende applicatie ter ondersteuning van de verkiezingen. Gemeente Groningen had alle eisen waar de applicatie volgens haar aan moest voldoen opgesomd in een Excel sheet. Vervolgens hebben ze 4 pakketten van leveranciers naast elkaar gelegd en de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. De Stembureaumanager kwam daar toen als winnaar uit. Gemeente Groningen vindt de Stembureaumanager een heel complete applicatie die heel gebruiksvriendelijk is. Door te werken met de Stembureaumanager bespaart de gemeente Groningen veel tijd!

Selfservice staat centraal

De Stembureaumanager biedt vele functionaliteiten die het voor de gemeente een stuk makkelijker maken, maar toch blijft de gemeente altijd ‘in control’. Een aantal voorbeelden van deze functionaliteiten zijn onder andere de mogelijkheid tot automatische communicatie met stembureauleden, een uitgebreid dashboard, stembureauleden kunnen zelf een functie en stembureau uitkiezen en gegevens bijwerken. Alle functionaliteiten bij elkaar zorgen ervoor dat Stembureaumanager erg gebruiksvriendelijk is. De Stembureaumanager biedt daarnaast ook de mogelijkheid om het proces volledig naar eigen wensen van de gemeente aan te passen. Gemeente Groningen heeft echt haar eigen draai gegeven aan de Stembureaumanager. Zij hebben namelijk het aanmelden van de stembureauleden op een net wat andere manier ingericht dan de andere gemeenten die met de Stembureaumanager werken. Burgers moeten zich eerst inschrijven op een functie en daarna krijgen ze de bijpassende e-learning. Wanneer deze e-learning behaald is, kunnen ze zich aanmelden op het stembureau. Gemeente Groningen heeft voor deze werkwijze gekozen omdat het voor hun een effectieve werkwijze is en daardoor weten ze bij de indeling beter waar ze aan toe zijn.  

Marcel Snip, Senior medewerker Burgerzaken & Adviseur Verkiezingen

‘De Stembureaumanager biedt gemeente Groningen de mogelijkheid om het proces naar eigen wensen aan te passen. Voor ons betekent dat heel gebruiksvriendelijk werken dus!’

Samenwerken met Partners 4 IT

Gemeente Groningen ervaart Partners 4 IT als een fijne, flexibele en meedenkende leverancier. Wanneer de gemeente vragen heeft, kunnen zij snel en makkelijk contact opnemen met Partners 4 IT. Gemeente Groningen ervaart de helpdesk van Partners 4 IT als erg goed en snel! Ook wanneer ze iets willen wijzigen in de Stembureaumanager gaat dit heel gemakkelijk en is het binnen een paar dagen goed geregeld. Elk jaar vindt er een evaluatie en meerdere gebruikersdagen plaats waar gemeenten feedback en input kunnen geven wat betreft de Stembureaumanager. Op deze manier maakt Partners 4 IT haar product ook echt ‘Community Driven’. Een fijne werkwijze: Partners 4 IT blijft ontwikkelen met input van haar klanten.

Wil je meer over de Stembureaumanager weten? Klik dan hier.

Salomon Varwijk, Projectmanager Verkiezingen

‘Partners 4 IT snapt echt waar we mee bezig zijn. Je merkt echt dat ze de specialist zijn binnen hun vakgebied.’

De ontwikkelingen staan niet stil

PinkRoccade Publiekszaken is druk bezig om een integratie tussen de Stembureaumanager en iVerkiezing Extra mogelijk te maken. Eind 2020 wordt er een koppeling gerealiseerd met de BRP op basis van een export- en importfunctionaliteit. Hiermee zijn alle gegevens van de stembureauleden altijd actueel.

Voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2021 staat een geautomatiseerde BRP koppeling op het programma en daarnaast wordt er ook gekeken naar verschillende data-integraties. Uiteindelijk in 2022 wordt de integratie door ontwikkelt met kwartiermakers en de wensen van de gebruikers.

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts