Direct naar de content
icon search white
Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Modules/HeroBig.cshtml)
Technische migratie
Package deal
Verplichtingen en budgetbeheer

Gemeente Schagen heeft gekozen om de ‘move’ te maken van CiVision Middelen naar iFinanciën op het S/4HANA platform. In deze praktijkcase vertelt Richard van der Voorn -Hoofd Financiën & Control bij gemeente Schagen- over dit traject. Ze hopen rond de zomer live te gaan. 

Efficiënter en effectiever werken

Als reden voor de overstap naar deze nieuwe suite geeft Richard meerdere redenen:

  • “Er gaat niet zoveel veranderen voor de gebruiker terwijl we wel een geheel nieuwe motor krijgen om het zo maar even te zeggen. Dat maakt de overgang een stuk makkelijker. We krijgen een technische upgrade (inclusief gebruiksvriendelijke interface met de zogenoemde tegeltjes) maar de functionele impact gaat in stapjes. We kunnen namelijk op ons eigen tempo nieuwe functionaliteiten gaan toevoegen”.
  • “We wilden sowieso over naar iets nieuws omdat we rondom verplichtingen en budgetbeheer wensen hadden. Het beter, makkelijker en gebruiksvriendelijker maken van deze processen was voor ons een belangrijke drijfveer”.
  • “Door de interessante package deal van Financiën & Services konden we nu al overstappen en hoefden we niet te wachten op een nieuw jaar. De eerste fase is alleen een technische migratie, dus dit verlaagt risico’s. Het is altijd complexer om bij de jaarovergang naar een nieuw systeem over te gaan i.v.m. overlopende posten en rapportages en dergelijke”.

Oriëntatie proces

Voorafgaand aan deze stap heeft gemeente Schagen zich goed georiënteerd in de markt. Wat werd er bijvoorbeeld door andere partijen aangeboden? Wat voor hen hielp is dat ze bij gemeente Hardenberg mochten langskomen om te praten over hun ervaringen. Zij zijn namelijk al een tijdje geleden overgestapt naar iFinanciën. Dit gaf gemeente Schagen vertrouwen om dit traject met PinkRoccade aan te gaan. 

Naar de Pink Private Cloud

Door de overstap naar iFinanciën op het SAP S/4HANA platform gaat gemeente Schagen met het financiële pakket van on premise naar de cloud. Voordelen op het gebied van o.a. performance en omdat het past in het ICT beleid van Schagen ziet Richard als pluspunten.

Goede onderlinge communicatie

In een traject als dit is goede onderlinge communicatie ontzettend belangrijk. Hier heeft Richard zeker vertrouwen in. “Samen met de projectleider vanuit PinkRoccade de voortgang doorspreken en tijdig bijsturen als er bepaalde issues zijn. Wij verwachten ook dat wij een stuk ontzorgd worden”.

Deel via:

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren.

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren. Tegelijkertijd worden de eisen voor dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen steeds hoger. Herschikking van taken en nieuwe inrichting van de ondersteunende processen zijn onvermijdelijk.

Financiën & Services

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt! Transparant communiceren is de manier waarop ik wil samenwerken.’

Dirk van Oyen, Sales Manager Financiën & Services
Dirk-_E1A0425 .png (2)

Ik help je graag verder

+31 (0)6 1266 4883