Direct naar de content
icon search white

Gemeente Reimerswaal tilt applicatiebeheer naar hoger niveau met iAcademy

11 december 2019
Logo iAcademy.png
Masterclasses in het programma 7 om Cipersloos te gaan werken
Gemiddeld cijfer 8 voor de Masterclass en het product iDocumentcreatie
bezig met kennisdeling 7 gemeenten tijdens iAcademy

Gemeente Reimerswaal is samen met de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Noord-Beveland onderdeel van GR de Bevelanden, een samenwerkingsverband van gemeenten in de provincie Zeeland. Zij werken al een tijdje met iBurgerzaken en komen maandelijks bij elkaar om van elkaar te leren en kennis met elkaar te delen. Om die reden zijn zij ook van start gegaan als kwartiermakers met ‘iAcademy’. Op dinsdag 10 december 2019 hebben zij deelgenomen aan de eerste Masterclass over iDocumentcreatie. Arianne Dommanschet, medewerker Burgerzaken en applicatiebeheerder iBurgerzaken, deelt haar ervaringen over de eerste iAcademy masterclass.

Kennisdeling geeft kracht

Tijdens de masterclass zijn, naast de gemeenten van GR de Bevelanden, ook de gemeenten Tholen en Veere aangeschoven. Op die manier wordt de regionale samenwerking breder. “Elkaar ontmoeten, inspireren en motiveren is ook een belangrijk onderdeel van iAcademy”, zo vertelt Mona Law, Product Champ van iAcademy. Arianne deelt: “Het voordeel van het samen volgen van de masterclass is het samenbrengen van specialismes binnen specifieke onderwerpen. Op deze dagen deel je eenvoudig kennis met elkaar en kom je uiteindelijk samen op hetzelfde kennisniveau uit, waardoor je na het volgen van de masterclass samen verder op weg kunt!”. De kennisdeling gaat dan ook verder na het volgen van de masterclass. Zo vervolgt Arianne: “Als wij een goede brief hebben gemaakt in iDocumentcreatie, delen we deze uiteraard met iedereen die aanwezig was tijdens de masterclass. Zo vinden we niet allemaal hetzelfde wiel uit, maar werken we efficiënt als regio samen. Bovendien wordt het uitwisselen van opgebouwde document templates ook gefaciliteerd in iDocumentcreatie, door middel van een eenvoudige import-/exportfunctie.”.

Eerste Masterclass gaat in op het thema: iDocumentcreatie

Tijdens de eerste masterclass hebben de gemeenten theoretische én praktische kennis opgedaan van iDocumentcreatie. Maar wat is er nu leerzamer dan zelf aan de knoppen te zitten? De gebruikers hebben tijdens de masterclass kunnen oefenen met verschillende praktijkcasussen. Zo deelt Arianne: “Vergeleken met onze huidige documentcreatie-oplossing is het zeker gebruiksvriendelijker en kunnen we niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Voor ons kan de implementatie niet snel genoeg starten.”. Mona vult aan: “Dat was ons belangrijkste doel: de gemeenten alle diepgaande kennis geven die zij nodig hebben voor de transitie van je huidige documentcreatie-oplossing naar ons eigen iDocumentcreatie. Op die manier weet je als gemeente waar je aan toe bent en welke stappen je moet doorlopen om daadwerkelijk gebruik te gaan maken van iDocumentcreatie!”.

Doel voor 2020 is om Cipersloos te werken

Mona vertelt: “We zijn druk bezig gemeenten te ontzorgen en laten applicatiebeheerders in de iAcademy-masterclasses de kennis en kunde opdoen om uiteindelijk volledig Cipers-loos te werken. Doordat je als gemeente aansluit op het volledige programma, heb je altijd de meest actuele informatie.”. Arianne vult aan: “Wij zijn nu druk met de planning en organisatie voor de vervolgsessies van iAcademy. Ook onze collega-gemeenten willen dit traject gezamenlijk op blijven pakken.”.

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts