Direct naar de content
icon search white
Gemeente Drimmelen

Een gepersonaliseerd optimalisatietraject door kick-start

13 december 2022
gemeentehuis_3.jpg
Kick-start
Doelen bereiken
Samen Verder

Recent vond de kick-start van het Samen Verder traject bij gemeente Drimmelen plaats. In 5 stappen werd zo de basis gelegd voor de doestellingen waaraan de gemeente in 2023 gaat werken. Lees hier waarom Anita Musterd, functioneel beheerder het een hele mooie manier van dienstverlening vindt waar ze écht wat mee kunnen.

Elk Samen Verder traject start met een kick-start met daarin 5 hoofdstappen

Doelen versneld en doordacht bereiken

Tijdens de kick-start staat centraal waar de gemeente Drimmelen nu staat en waarom, of mooier gezegd waardoor dat komt. Om zo het gesprek te voeren over waar ze heen willen. Zo werken we gedurende de dag gericht toe naar een set van aanbevelingen die past bij de gemeentelijke situatie. Die samenkomen in SMART doelstellingen voor het komende jaar, voor 2023.

Anita Musterd, functioneel beheerder bij cluster Beheer Informatie Systemen, blikt terug op vrijdag 18 november. De dag van de kick-start voor Samen Verder waarop ze met haar collega’s én medewerkers van PinkRoccade aan tafel zat:

‘Samen hebben we kritisch gekeken naar onze (digitale) bedrijfsprocessen. Heel blij met deze manier van samenwerken, zo kunnen we echt direct, concrete stappen maken. Bedankt voor de uitdagingen!’

Kick-start: doorlopen van 5 stappen

Mia Hamoen, consultant bij PinkRoccade Publiekszaken doorloopt tijdens de kick-start bij gemeente Drimmelen bovenstaande 5 stappen met Klaas van de Breevaart (aanspreekpunt), Anita Musterd (functioneel beheerder), John Raaijmakers (front- & midoffice) en Kelly Machielsen (backoffice). Zo leggen ze samen de basis voor de SMART geformuleerde doestellingen waaraan gemeente Drimmelen in 2023 gaat werken.

  1. Een gezamenlijke kick-off legt de benodigde basis
  2. Een grondige analyse geeft een eerste beeld op basis van feiten en cijfers
  3. De interviews geven de benodigde kleuring en achtergrondinformatie
  4. Tijdens het meekijken, zien we letterlijk en figuurlijk net wat meer
  5. Na een sterk advies leggen we samen de doelstellingen vast

Nieuwsgierig naar de details? Lees hier dan meer over deze stappen.

5 uitdagende doelstellingen voor Drimmelen

De eerlijkheid en openheid van Anita, John, Kelly & Klaas alsook de doortastendheid van Mia maakten de dag van de kick-start in gemeente Drimmelen succesvol! Samen zetten ze uitdagende doelstellingen op papier en vulden ze daarmee de iService-dagen voor 2023 alvast met potlood in.

  • In januari 2023 is de volledige inrichting van iVerkiezing in gemeente Drimmelen compleet.
  • Het huwelijksproces is in H1-2023 zo optimaal en digitaal mogelijk ingericht in gemeente Drimmelen. Dat betekent dat alle functionaliteiten worden gebruikt, zonder overbodige stappen en extra administratie.
  • In Q1-2023 start gemeente Drimmelen met het proces iVerblijf & Adres Inschrijving in iBurgerzaken voor de medewerkers in de backoffice.
  • Vanaf september 2023 verwerkt gemeente Drimmelen alle BRP-mutaties in iBijhouding.
  • In Q4-2023 is in gemeente Drimmelen iNzicht Burgerzaken volledig in gebruik.

Uiteraard monitoren we gedurende het komende jaar samen het resultaat van de uitgezette acties en de gezette stappen. We willen namelijk allemaal de vastgestelde doelstellingen van gemeente Drimmelen bereiken. Daarmee staat Samen Verder voor de optimalisatiereis door iBurgerzaken, voor een versnelde aanpak om te komen tot blije medewerkers en vervolgens ook blije burgers.

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts