Direct naar de content
icon search white
Gemeente Bergen op Zoom bespaart 87% tijd per geboorteaangifte

Kersverse ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte in Bravis ziekenhuis

5 juli 2016
3L8A4301.jpg
Transacties 2.233 geboortes per jaar
Efficiëntie >20 minuten tijdsbesparing per aangifte
Selfservice 99% doet online aangifte

Geboorteaangifte doen is zo gepiept in het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom. Er komt geen pen en papier meer aan te pas.

De vraag

Digitale dienstverlening

Bravis ziekenhuis heeft de zorg rondom de geboorte geconcentreerd in het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom, waardoor er veel meer geboortes plaatsvinden bij ouders die buiten de gemeente wonen. Gemeente Bergen op Zoom heeft een taakstelling opgelegd gekregen en is bovendien op zoek naar een verbetering van de dienstverlening binnen haar gemeente.

Hoe werkt dat

In drie stappen

Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom

Inventarisatie

Ziekenhuis betrekken bij aangifte

Samenwerken

87% tijdsbesparing

Resultaten

Het resultaat

Procesoptimalisatie

De app iGeboorte met elektronische handtekening biedt uitkomst voor gemeente Bergen op Zoom. Het biedt betere service voor de kersverse ouders. Daarnaast is het voor de gemeente prettig als alle informatie al zijn ingevuld. Dat bespaart meer dan twintig minuten per aangifte.

Jos Hopmans, Teammanager Publiekszaken bij de gemeente Bergen op Zoom

‘Naast dat digitale dienstverlening heel goed past bij onze taakstelling, is het ook een verbetering van de dienstverlening. Zeker de ouders uit omliggende gemeenten willen zo snel mogelijk naar huis en komen liever niet terug naar Bergen op Zoom voor de geboorteaangifte.’

 

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts