Direct naar de content
icon search white

Van scan naar BSN

OPENidentificatie
thema icon
thema Inclusieve dienstverlening
App OPENburgerzaken
#32

Wie tijdelijk in Nederland gaat wonen of werken wil snel beschikken over een BSN. Zeker bij de eerste inschrijving en hervestiging is het van belang een goede controle te doen van de persoon aan de balie en zijn identificatiedocumenten. Want door inschrijving in de BRP heeft men immers recht op allerlei voorzieningen en diensten. Voor elke inschrijving is zekerheid over de juistheid van de identiteit daarom noodzakelijk. Daarbij wil je als gemeente taken bovendien beter en sneller uitvoeren.

OPENinschrijving in de praktijk

OPENinschrijving biedt een mobiele oplossing met identiteitscontrole* voor het inschrijven van bijvoorbeeld asielzoekers, arbeidsmigranten en internationale studenten. In deze mobiele oplossing zijn verschillende technieken verwerkt om de eerste inschrijving of hervestiging altijd en overal optimaal te doorlopen. De klantreis is helemaal compleet want de burger loopt de deur uit met zijn BSN. Het bespaart weken doorlooptijd voor de student of arbeidsmigrant en de tijdsbesparing voor de gemeenten is circa 13 minuten per eerste inschrijving of hervestiging.

*) Met de id-burger document reader voer je automatisch een optimale fraudecontrole uit voor meer dan 3.000 verschillende type identiteitsbewijzen. iVerblijf & Adres Inschrijving is volledig geïntegreerd met id-burger, waardoor deze gegevens geautomatiseerd in de nieuwe zaak binnen iBurgerzaken worden overgenomen en worden opgeslagen in het documentsysteem.

 

Deel via:

‘Samen met klanten verantwoordelijk voor nieuwe innovaties!’

Dylan Kusters, Innovatiemanager
PinkRoccade_210831_3857_AS - Copy.png