Direct naar de content
icon search white

Combineer proces- en BRP-data in rapportages

shutterstock_1910023954.jpg
thema icon
thema Datagedreven sturing
App Rapportage
#10

Combineer proces- en BRP-data in rapportages

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, medewerkers en toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen sturen en bijsturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen jouw gemeente.

Combineer proces- en BRP-data in rapportages

iBurgerzaken bevat zowel proces- als BRP-data: iBurgerzaken verzorgt selecties via de werklijst of dossierlijst. Met iNzicht Burgerzaken beschikt de gebruiker over meer dan 120 standaardrapportages met BRP-data; operationele, strategische en statistische overzichten met persoonsgegevens. En iManagementdashboard maakt gebruik van de procesdatabase van iBurgerzaken om met de meest actuele gegevens verschillende grafische overzichten te produceren. Al deze overzichten zijn te exporteren als data naar Excel of als plaatje om te gebruiken in een document. Ook kun je met iNzicht Editor en basiskennis van SQL rapportages zelf aanpassen. Naast de standaardrapportages heeft de gegevensbeheerder echter ook de behoefte om op basis van eigen criteria selecties en rapportages te maken en dat kan!

Deze innovatie in de praktijk

Door alle relevante proces- en BRP beschikbaar te stellen in een losse omgeving heb je als gemeente de mogelijkheid om zelf selecties en rapportages te maken op deze data. Hoe mooi is het om deze data beschikbaar te hebben in een eigen omgeving en daar zelf rapportages mee te maken met bijvoorbeeld PowerBi. Doordat zowel proces als BRP data in een omgeving toegankelijk te maken kan je als gemeente deze data zelfs combineren zodat je nog beter weet wat er speelt in jouw gemeente.

 

OPENburgerzaken pijlers

  • Burgerzaken data

Ik lever graag een bijdrage aan deze innovatie

Heb je interesse in deze innovatie en wil je bijdragen aan de ontwikkeling ervan? Vul dit formulier dan in, want jouw bijdrage is meer dan welkom!

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.