Direct naar de content
icon search white

Gebruik OpenZaak en de ZGW-API’s

shutterstock_1917556520.jpg
thema icon
thema Datagedreven sturing
App OPENzaak
#21

Gebruik OpenZaak en de ZGW-API’s

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, medewerkers en toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen sturen en bijsturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

Gebruik OpenZaak en de ZGW-API’s

Openzaak maakt het mogelijk voor gemeenten om veilige en betrouwbare online diensten aan te kunnen bieden aan haar inwoners en bedrijven. Het is een productiewaardig API platform dat de API standaard voor zaakgericht werken implementeert; de ZGW-API’s. Het maakt gebruik van de ‘zaakgericht werken standaard’ zodat het uitwisselen van gegevens met andere gemeenten en/of applicaties eenvoudiger en veiliger gebeurt. Om het meeste uit Openzaak te halen moet Openzaak verbinding maken met andere systemen of componenten. Openzaak is daarom open source ontwikkeld waardoor iedereen deze software kan hergebruiken of aanpassen naar eigen wens.

Deze innovatie in de praktijk

iBurgerzaken koppelt al met diverse zaaksystemen op basis van de huidige standaarden: het StUF- of ZS-DMS-koppelvlak. Door te koppelen met Openzaak zetten we weer een stap vooruit. Hiermee maken we het mogelijk dat gemeenten direct voldoen aan de nieuwe standaard van de VNG. Hierdoor ben je als gemeente in staat om de informatievoorziening rondom zaakgericht werken in te richten volgens de informatiekundige visie Common Ground en moderniseer je direct je ICT-landschap.

 

 

 

OPENburgerzaken pijlers

  • Dienstverlening
  • Burgerzaken data

Ik lever graag een bijdrage aan deze innovatie

Heb je interesse in deze innovatie en wil je bijdragen aan de ontwikkeling ervan? Vul dit formulier dan in, want jouw bijdrage is meer dan welkom!

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.