Direct naar de content
icon search white

Werk datagedreven met diverse burgerzakenoverzichten

Data analyse
thema icon
thema Selfservice
App iNzicht Burgerzaken
#164

Datagedreven sturing

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, je medewerkers en je toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen (bij)sturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

 

Werk datagedreven met diverse burgerzakenoverzichten

Gemeenten verzamelen en creëren veel data om vervolgens beleid te maken en sturing te geven. Het creëren van inzichtelijke overzichten en rapportages op basis van deze burgerzakendata uit de BRP is zeer waardevol en vaak een omvangrijke uitdaging. Met iNzicht Burgerzaken kan je geautomatiseerd en gestructureerd inzichten en stuurinformatie creëren, rekening houdend met o.a. beheer en privacy. Binnen deze rapportagetool beschikt de gebruiker over meer dan 120 standaardrapportages met persoonsinformatie; operationele, strategische en statistische overzichten. Deze overzichten bevatten diagrammen en/of tabellen.

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)