Direct naar de content
icon search white

Beleg rapportages bij team Gegevens

iArchief.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iNzicht Burgerzaken
#195

Datagedreven sturing

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, je medewerkers en je toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen (bij)sturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

Beleg rapportages bij team Gegevens

Het is de vraag wie er verantwoordelijk is voor de verstrekking van gegevens binnen de gemeente. In de optiek van gemeente Nunspeet is dat in geen geval de afdeling zelf. Zij hebben het verstrekken van rapportages en selecties bewust belegd bij Team Gegevens. Wel wordt altijd bewust toestemming gevraagd aan Burgerzaken voor het verstrekken rapportages en selecties met BRP-data. Zeker in het geval van specifieke vraagstukken wel zo handig want om binnen iNzicht Burgerzaken specifieke rapporten op te bouwen in de editor is namelijk naast vaardigheid in SQL ook kennis van het vakgebied burgerzaken noodzakelijk. Zo weet je zeker dat je de juiste (burgerzaken) informatie geoorloofd verstrekt of het nu gaat om strategische, tactische of operationele informatie. 

Cynthia de Joode, applicatiebeheerder bij gemeente Nunspeet

‘Door alle aanvragen van selecties bij het team Gegevens te beleggen weet je zeker dat daar iemand zit die technisch goed weet hoe je dit moet doen. Bovendien doet deze persoon ook selecties op andere basisregistraties waardoor het voor de collega’s in de organisatie duidelijk is dat je voor alle selecties naar dit team gaat.’

Deel via: