Direct naar de content
icon search white

Verkrijg inzicht in selfservicepercentages

window-1231894_1920.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iManagementdashboard
#75

Trek je op aan anderen

Waar sta je op het gebied van (digitale) dienstverlening? De informatie in de verschillende dashboards geven je inzicht. En gebruik je om jouw gemeentelijke cijfers te met anderen te vergelijken, te verbinden en te verbeteren. Vaar overigens niet blind op alleen die cijfers of plaatsen in rankings. Je moet goed begrijpen wat er achter die cijfers zit. Anders weet je niet waar je op moet sturen en ook niet waar je uit wilt komen.

Verkrijg inzicht in selfservicepercentages

Gemeente Helmond gebruikt iManagementdashboard als sturingsmiddel. Deze app is onderdeel van iBurgerzaken sinds 2019.

Hans van Holstein, teammanager Burgerzaken a.i.

‘In iManagementdashboard staat per product aangegeven hoeveel aanvragen we ontvingen in de geselecteerde periode. Daarbij staat ook het selfservicepercentage; hoeveel procent we digitaal hebben ontvangen. Hieruit blijkt per digitaal product hoe we digitaal scoren.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Enige vorm van competitie werkt voor menigeen goed: Het vergroot het doorzettingsvermogen; opgeven bestaat niet. Het geeft een boost aan het zelfvertrouwen: Als je ‘wint’ voelt dat gewoon goed. Het zorgt voor teamspirit; het verbindt jullie als team en je pept elkaar op. En competitie maakt je creatief en motiveert je om je te verdiepen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)