Direct naar de content
icon search white

Geef de gebruiker zelf het gewenste inzicht

shutterstock_338230943.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iNzicht Burgerzaken
#165

Datagedreven sturing

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, je medewerkers en je toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen (bij)sturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

Geef de gebruiker zelf het gewenste inzicht

Samen met kwartiermakers ontwikkelden we binnen iNzicht Burgerzaken 120 rapportages voor verschillende gebruikers; 65 standaard burgerzakenoverzichten en 55 statistische overzichten. De gemeente definieert rollen waardoor eindgebruikers via een gebruiksvriendelijk dashboard zelf overzichten genereren, waar en wanneer hij wil en altijd actueel. De weergave is een tabelvorm of grafisch en altijd te sorteren en filteren. En door de exportmogelijkheid naar Excel bovendien ook eenvoudig verder te bewerken.

Jelly Frankes, applicatiebeheerder en backoffice medewerkster burgerzaken bij gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

‘De 65 standaardrapportages dekken al veel van de vragen die wij uit de organisatie krijgen. Bijvoorbeeld gegevens over overlijdens, geboortes en vestigingen in de gemeenten. Deze informatie gebruiken managers, medewerkers en applicatiebeheerders regelmatig voor verschillende vraagstukken die komen uit de organisatie.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)