Direct naar de content
icon search white

Start met de module met de meeste toegevoegde waarde

criticism-3083100.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iVerblijf & Adres
#78

Begin waar snel winst te halen is

Kijk waar snel en eenvoudig winst te behalen is in het gebruik van je digitale kanaal. Pak dat direct op. Daarmee is de ontwikkeling in gang gezet en kan je meteen resultaten laten zien. Succes werkt stimulerend en helpt om collega’s en bestuurders mee te krijgen. Daarnaast kan je trajecten in gang zetten die meer tijd kosten.    

Start met de module met de meeste toegevoegde waarde

Waar andere gemeenten veelal starten met de apps van de Burgerlijke Stand begon gemeente Schagen met de module die voor hen de meeste toegevoegde waarde heeft: iVerblijf & Adres. 

Marco Rijstenberg, Beleidsmedewerker Dienstverlening gemeente Schagen

‘Medewerkers zijn blij met iBurgerzaken, zijn trots op hun dienstverlening en hebben onwijs veel energie om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Dit komt vooral doordat ze direct veel toegevoegde waarde ervaarden en tijd vrij konden maken voor andere processen.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Een ‘quick win’ is een snel te behalen en meestal kleine verbetering. Het geeft het beeld van voortgang en progressie. Er zijn twee effecten: aan de buitenwereld laat het zien dat de goede weg is ingeslagen; het bouwt vertrouwen en krediet op. En voor het team is een positieve ervaring motiverend. "Eigenwijs is ook wijs!

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)