Direct naar de content
icon search white

Verwerk verzoek geheimhouding automatisch

geheimhoudingsplicht.jpg
thema icon
thema Selfservice
App iVerzoek
#129

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt processen waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt
in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van aangiftes is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

Verwerk verzoek geheimhouding automatisch

De BRP bevat de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Als burger kun je echter de gemeente vragen op bepaalde persoonsgegevens uit de BRP niet door te geven. Deze blijven dan geheim voor bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties. De burger dient dan een verzoek ‘geheimhouding persoonsgegevens’ in bij de gemeente. De gemeente kan ervoor kiezen om dit verzoek direct te verwerken in de BRP zonder tussenkomst van een ambtenaar.

Gemeente Beek

Pascalle Penders, Senior Medewerker Frontoffice gemeente Beek

‘Alles wat groen gaat is meegenomen, want het blijft niet liggen! De grootste winst is de dienstverlening: de directe verwerking in de BRP voor de burger.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokkenen enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers en bedrijven.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)