Direct naar de content
icon search white

Maak zelf rapportages met SQL

shutterstock_1935613030.jpg (1)
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iNzicht Burgerzaken
#166

Datagedreven sturing

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, je medewerkers en je toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen (bij)sturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

Maak zelf rapportages met SQL

iNzicht Editor biedt je de mogelijkheid om zelf rapportages te maken of aan te passen. Daar heb je in principe alleen kennis van de standaardtaal SQL voor nodig. Op deze manier krijg je inzicht in de BRP zoals je dat wenst als gemeente. Je gebruikt hiervoor de iNzicht Editor: hiermee kun je huidige rapportages eenvoudig wijzigen. Je wijzigt dan bijvoorbeeld de vorm (tabel of grafiek), titel en/of omschrijving. Of je maakt zelf nieuwe overzichten die je op dezelfde manier voorziet van autorisaties als de standaardrapportages.

Annemiek de Bruijn, gegevensbeheerder van gemeente Noordwijk

‘Met iNzicht Editor ga je zelf aan de slag om data visueel te maken. Met deze editor maak je je eigen grafieken of tabellen. En je ontwikkelt je eenvoudig eigen overzichten, die je per persoon kunt autoriseren.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)