Direct naar de content
icon search white

Wissel interessante query’s met elkaar uit

iNzicht burgerzaken.png (2)
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iNzicht Burgerzaken
#167

Datagedreven sturing

Als manager wil je maximale controle hebben over je organisatie, je medewerkers en je toekomst. Je wilt op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen en tijdig kunnen (bij)sturen. Dat vraagt om inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten. Ongeacht tijdstip en locatie en altijd aangepast aan de actualiteit en de laatste ontwikkelingen binnen je gemeente.

Wissel interessante query’s met elkaar uit

Gemeenten willen daadwerkelijk iets doen met de data uit de BRP. Bijvoorbeeld om de burger te informeren als een reisdocument verloopt. Maar ook om inzichtelijk te hebben hoeveel adresonderzoeken er zijn in welke wijk of hoeveel mensen er in een bepaalde periode zijn vertrokken. Om dit inzichtelijk te maken zijn er 120 standaardrapportages beschikbaar in iNzicht Burgerzaken. Echter creëren gemeenten zelf ook veel interessante rapporten en daarmee nieuwe inzichten. Hoe mooi is het om deze kennis met andere gemeenten te delen? Dat kan gemakkelijk via iNzicht editor. Hier bouw je een 'query' op in SQL, om zo een overzichtje te maken van diverse data. Deze SQL tekst kopieer en plak je in de editor van een andere gemeente.

Deel via:

Waarom dit werkt

Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om (beleids)keuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Inzicht in de actuele prestaties, cijfers en vooruitzichten maakt het mogelijk tijdig bij te sturen wanneer noodzakelijk. Alles in het teken van publieke meerwaarde, de beste dienstverlening aan burgers.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)