Direct naar de content
icon search white

Bied sociaal bewijs

Geboorte - aangifte
thema icon
thema Communicatie
App iGeboorte
#41

Een gemeente mag reclame maken!

Wil je van ‘digitaal’ een succes maken dan speelt intern en externe communicatie bij vrijwel elk aspect een belangrijke rol. Niet alleen richting burgers, bedrijven en instellingen, ook binnen je eigen organisatie. Het gaat niet alleen over wát je communiceert, het gaat ook over hoé je de boodschap overbrengt.

Bied sociaal bewijs

Laat burgers, bedrijven en instellingen zien dat er tevreden gebruikers zijn van het digitale kanaal. Gebruik quotes van inwoners en medewerkers van bedrijven. Het werkt veel beter als je een enthousiaste gebruiker iets laat vertellen met daarbij aandacht voor onderstaande woorden:

  • Zekerheid, ervaringen, betrouwbaar.
  • Dichtbij, gemak, complexiteit.

Embargo gemeente Weert

Daarom koos gemeente Weert er in juni 2018 voor om het volgende bericht te versturen: “Embargo uitnodiging: Eerste geboorteaangifte een feit, primeur voor Limburg”. Dit embargo verliep daags daarna om 13.30 uur. Het moment waarop de burgemeester van gemeente Weert en de directeur van SJG Weert aanwezig waren bij de ondertekening van de eerste digitale aangifte in het ziekenhuis. Het zal je niet verrassen dat er op deze dag diverse berichten verschenen, zowel offline als online. Een unieke kans om vanuit de ouders, het ziekenhuis en de gemeente het verhaal te doen.

> Meer informatie.

Deel via:

Waarom dit werkt

Als iets niet bekend is, wordt het niet gebruikt. Als iets niet gebruikt wordt, ‘bestaat’ het niet. Communicatie is nodig om ‘kennis’ over een onderwerp te verspreiden. Dus ook over de mogelijkheid tot digitale dienstverlening.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)