Direct naar de content
icon search white

Gebruik slimme zoekcriteria

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iRaadplegen
#152

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Gebruik slimme zoekcriteria

Dat je als gemeente zorgvuldig moet omgaan met persoonsgegevens staat voorop. Ga je een persoon raadplegen in de BRP? Ben je dan bewust van je zoekcriteria, gebruik deze slim door bijvoorbeeld specifiek te zoeken op BSN nummer. Zo beperk je je zoekresultaten en houd je dus je protocolgegevens laag. Dit geldt voor zowel medewerkers binnen de burgerzakenafdeling als daarbuiten.

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)