Direct naar de content
icon search white

Met een plan weer naar de ‘top’

business-idea-1240825.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iService
#93

Trek je op aan anderen

Waar sta je op het gebied van (digitale) dienstverlening? De informatie in de verschillende dashboards geven je inzicht. En gebruik je om jouw gemeentelijke cijfers te met anderen te vergelijken, te verbinden en te verbeteren. Vaar overigens niet blind op alleen die cijfers of plaatsen in rankings. Je moet goed begrijpen wat er achter die cijfers zit. Anders weet je niet waar je op moet sturen en ook niet waar je uit wilt komen.

Met een plan weer naar de ‘top’

Gemeente Veere stond aan de wieg van het ontstaan van iBurgerzaken. Ze waren kwartiermaker van het eerste uur. In 2019 concludeerde Cor de Rijke, adviseur Informatiebeleid en Dienstverlening, echter dat zijn gemeente werd ingehaald door gemeente Tholen en de gemeenten binnen GR De Bevelanden; Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland en Reimerswaal. Samen met PinkRoccade Publiekszaken stelde Cor een plan op om weer tot de kopgroep te behoren; met iService zorgen ze dat alle modules 1) live gaan en 2) geoptimaliseerd worden.

Deel via:

Waarom het werkt

Enige vorm van competitie werkt voor menigeen goed: Het vergroot het doorzettingsvermogen; opgeven bestaat niet. Het geeft een boost aan het zelfvertrouwen: Als je ‘wint’ voelt dat gewoon goed. Het zorgt voor teamspirit; het verbindt jullie als team en je pept elkaar op. En competitie maakt je creatief en motiveert je om je te verdiepen.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers