Direct naar de content
icon search white

Verstuur uitnodiging naturalisatieceremonie

keyboard-621830.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iNationaliteit
#153

Optimaliseer het gebruiksgemak

Geef gebruikers het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer bijvoorbeeld overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Gemak ontstaat bijvoorbeeld door het voorinvullen van bekende gegevens; prefill. Geef daarnaast aan de gebruikers aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Dit alles geeft vertrouwen en dat verlaagt de drempel voor het gebruik.

Verstuur uitnodiging naturalisatieceremonie

De naturalisatieceremonie is een belangrijk moment in het leven van een naturalisandus of optant. Hoewel het een feestelijke bijeenkomst is, is het ook het laatste, verplichte onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Het is dus belangrijk om daarbij aanwezig te zijn en als gemeente heb je daarin een belangrijke rol. Vanuit iNationaliteit verstuur je eenvoudig een uitnodiging voor een geplande ceremonie naar alle personen in de aanvraag. Meldt de genodigde zich af voor de ceremonie of komt hij niet opdagen? Dan verstuur je eenvoudig een tweede of derde uitnodiging voor een andere ceremonie. De geplande naturalisatieceremonies in je gemeente beheer je op één plek in de stamtabel functionaliteit binnen iBurgerzaken. Je rond de zaak af door na de ceremonie het Koninklijk besluit Nederlanderschap aan de zaak toe te voegen en de basisregistratie personen (BRP) bij te werken.

Deel via:

Waarom dit werkt

De gebruiksvriendelijkheid van een systeem kent een aantal aspecten, waaronder de ‘controleerbaarheid’. Dit is de mate waarin de gebruiker de baas is over het systeem of het proces, in plaats van het omgekeerde. De mate waarin fouten kunnen worden rechtgezet, of waarin een gebruiker verder kan navigeren, dragen hieraan bij. Door dit vertrouwen te geven aan de gebruiker neem je onzekerheid weg. Daarmee wordt de drempel voor het gebruik verlaagd.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)