Direct naar de content
icon search white

Organiseer een marktconsultatie

chess-316658.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iBurgerzaken
#116

Organiseer een marktconsultatie

Een marktconsultatie is voor een inkopende organisatie een goede manier om te verkennen wat de markt te bieden heeft. Het is een manier om potentiële leveranciers, burgers en belangenorganisaties te raadplegen over een voorgenomen aanbesteding. Een marktconsultatie blijft vaak onbenut; wellicht onbekend of wellicht onbemind?

Voor de volledigheid: We hebben het hier over de periode voordat de aanbesteding is gepubliceerd. Op dat moment mag de inkopende partij met iedereen vrij spreken, zolang er maar transparant wordt gehandeld en de verzamelde informatie transparant terug te vinden is in de offerteaanvraag.

Deel via:

Waarom dit werkt

Een marktconsultatie geeft inzicht in de markt en waar deze toegevoegde waarde kan leveren. Met de kennis die je opdoet tijdens een marktconsultatie kun je daardoor je uitvraag optimaal formuleren. Denk bijvoorbeeld aan de (on-)mogelijkheden van de markt, wat interessant is en wat niet, welke eisen en wensen verstandig zijn om in de aanbesteding te zetten, de gunningscriteria etc. Dat verbetert uiteindelijk de kwaliteit van de aanbesteding wat resulteert in een optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven.

‘Innovatie en samenwerken op basis van vertrouwen en vanuit een lange termijn perspectief. Daar kan je bij mij op rekenen!’

Colin Broers, Salesmanager Proces & Services
Pink_Roccade_Colin_Broers_4215_AS-min.png