Direct naar de content
icon search white

Haal rechtstreeks op bij de landelijke voorziening

Straatnamen
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijfsobject
#173

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt zaken waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van zaken is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

 

Rechtstreeks dé bron raadplegen

Koppeling met Digilevering

Het verwerken van BAG-mutaties is een complex en intensief proces met een behoorlijke kans op fouten. Om dat proces te vereenvoudigen haalt iBurgerzaken met iVerblijfsobject BAG-berichten rechtstreeks op bij de landelijke voorziening met Digilevering. Vervolgens zijn deze zaken vanuit iVerblijfsobject eenvoudig te verwerken in de BRP. Deze werkwijze zorgt direct voor minder handmatige acties. Door het rechtstreeks raadplegen van de bron beschik je over real time informatie, dus altijd accuraat én het biedt zekerheid want; minder kans op fouten! Bekijk hieronder de korte video over de werking van iVerblijfsobject (Extra). Toegelicht door kwartiermakergemeente Groningen. 

Straatnamen

Kwartiermakergemeente Groningen aan het woord

iVerblijfsobject (Extra) is ontwikkeld in samenwerking met onder andere kwartiermakergemeente Groningen.

Roxane Bansema, beleidsadviseur Burgerzaken bij gemeente Groningen

‘Als kwartiermakers zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die de ambtenaar maximaal ontlast. Wat ons betreft past daar de rechtstreekse koppeling met Digilevering van Logius goed bij.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokkenen enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)