Direct naar de content
icon search white

Verwerk BAG-mutaties automatisch

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijfsobject
#149

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt processen waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van aangiftes is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

 

Verwerk BAG-mutaties automatisch

Dankzij iVerblijfsobject Extra en de koppeling met Digilevering worden BAG-berichten waar mogelijk automatisch overgenomen op de persoonslijst (PL) van inwoners; een groen proces. Denk hierbij aan het wijzigen van een straatnaam, het ontstaan van een nieuw adres, een samenvoeging van adressen etc.

Bekijk hieronder de korte video over de werking van iVerblijfsobject (Extra). Een heldere toelichting door Roxane Bansema werkzaam bij kwartiermakergemeente Groningen:

Straatnamen
Gemeente Groningen

Kwartiermaker aan het woord

iVerblijfsobject (Extra) is ontwikkeld in samenwerking met onder andere kwartiermakergemeente Groningen.

Roxane Bansema, beleidsadviseur Burgerzaken bij gemeente Groningen

‘Als kwartiermakers zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die de ambtenaar maximaal ontlast. En dat is gelukt want met iVerblijfsobject Extra worden BAG-mutaties waar mogelijk automatisch overgenomen op de persoonslijst (PL) van inwoners.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokkenen enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)