Direct naar de content
icon search white

Bezorgen in het buitenland

Dyansure.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iReisdocumenten
#113

Koppel met bezorgsysteem

De veranderende verwachtingen op het gebied van gebruiksvriendelijke en digitale dienstverlening hebben invloed op de werkzaamheden op de burgerzakenafdeling. Zo maken steeds meer gemeenten het bezorgen van aangevraagde waardedocumenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen mogelijk. Koppelingen en koppelvlakken tussen verschillende oplossingen zorgen voor een vereenvoudiging van de dienstverlening en verminderen de kans op fouten.

Bezorgen in het buitenland

Binnen gemeente Venlo was geen draagvlak voor het laten bezorgen van reisdocumenten in de gemeente. Er was wel interesse in het laten bezorgen van reisdocumenten in het buitenland; gemeente Venlo is een grensgemeente en dus worden er reisdocumenten door Nederlanders in het buitenland aangevraagd. De gemeente wilde graag haar diensten naar deze burgers verhogen en wilde een bezorgservice voor Nederlanders in Duitsland mogelijk maken. Dynalogic ging deze uitdaging graag aan en maakte dat mogelijk.

Deel via:

Waarom het werkt

Het digitaal uitwisselen van gegevens maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger voor zowel professionals als burgers en bedrijven. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Product Manager
Sanne van der Zanden (2019)