Direct naar de content
icon search white

Koppel Dyna en iBurgerzaken

Dyansure.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iReisdocumenten
#112

Koppel met bezorgsysteem

De veranderende verwachtingen op het gebied van gebruiksvriendelijke en digitale dienstverlening hebben invloed op de werkzaamheden op de burgerzakenafdeling. Zo maken steeds meer gemeenten het bezorgen van aangevraagde waardedocumenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen mogelijk. Koppelingen en koppelvlakken tussen verschillende oplossingen zorgen voor een vereenvoudiging van de dienstverlening en verminderen de kans op fouten.

Koppel Dyna en iBurgerzaken

Gemeente Ommen bezorgt sinds november 2017 aangevraagde waardedocumenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen desgewenst thuis. Zij zochten hiervoor de samenwerking met Dyna. Dankzij een koppelvlak in iBurgerzaken is communicatie tussen de systemen van de gemeente en Dyna mogelijk. 

> Lees meer

Deel via:

Waarom dit werkt

Het digitaal uitwisselen van gegevens maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger voor zowel professionals als burgers en bedrijven. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)