Direct naar de content
icon search white

Werk aan dossiervorming

geheimhoudingsplicht.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijfsobject
#174

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt zaken waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van zaken is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

 

Relevante BAG-mutaties staan voor je klaar

Dossiervorming

Binnen iVerblijfsobject worden enkel de voor burgerzaken relevante BAG-mutaties direct klaargezet. Eerst bepalen we binnen iBurgerzaken óf er iets moet gebeuren. Bovendien voegen we de BAG-mutaties voor je samen in een zaak, per gebeurtenis. Daardoor hoeft de gebruiker niet meer elk BAG-bericht zelf te openen en beoordelen. iVerblijfsobject geeft inzicht in welke BAG-mutaties hebben plaatsgevonden en de gevolgen daarvan voor de BRP liggen vast in een zaak.

Kwartiermakergemeente 8KTD aan het woord

iVerblijfsobject (Extra) is ontwikkeld in samenwerking met onder andere kwartiermakergemeente 8KTD (gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel). In Onderstaande video vertelt Jelly Frankes, beheerder BRP bij 8KTD je meer over waarom zij kwartiermaker zijn voor iVerblijfsobject en op basis van welke uitgangspunten deze nieuwe app ontwikkeld is.  

iVerblijfsobject.jpg
Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokkenen enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)