Direct naar de content
icon search white

Faciliteer een BSN-scanstraat

iV&A-inschrijving.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijf & Adres

Koppel met apparatuur voor identiteitscontrole; id-burger

Het vaststellen van de juiste identiteit van de persoon om fraude te voorkomen krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Eens te meer realiseren we ons dat identiteitscontrole een vak apart is. Gemeenten hebben hierin een belangrijke verantwoordelijkheid, aangezien zij inwoners registreren en identiteitsbewijzen uitgeven. Koppelingen tussen burgerzakenoplossingen en apparatuur voor identiteitscontrole zorgen voor een vereenvoudiging en verbetering van de dienstverlening. Bovendien vermindert hierdoor de kans op fouten en fraude.

Verplaats taken naar frontoffice

Gemeente Groningen bedacht een plan om razendsnel duizenden buitenlandse studenten van een Burgerservicenummer (BSN) te voorzien; eerste inschrijving van studenten.

Tim Schuurman, hoofd Burgerzaken gemeente Groningen

‘In mijn zoektocht om ons registratiesysteemproces te verbeteren stuitte ik op het feit dat in het Eemshavengebied arbeidsmigranten die kort in Nederland verblijven in 10 minuten kunnen worden ingeschreven en met een werkvergunning in de hand weer naar buiten lopen. Die systemen liggen aan de basis voor ons idee: een BSN-scanstraat, waar studenten in no time een BSN hebben. Klaar terwijl de student wacht en toch met een grondige identiteitscontrole; de integratie tussen iBurgerzaken en id-burger maakt het mogelijk.’

Deel via:

Waarom het werkt

Het digitaal uitwisselen van gegevens maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger voor zowel professionals als burgers en bedrijven. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers

Ik help je graag verder

+31 (0)6 2952 7442