Direct naar de content
icon search white

De impact van de juiste browserinstelling

2020 - performance verbetering v1.0.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iBurgerzaken
#125

De impact van browserinstellingen op de performance van een iBurgerzaken proces

De standaard browserinstellingen van jouw gemeente zijn bepalend voor jouw werk. In de praktijk blijkt dat deze instellingen ook wel degelijk effect kunnen hebben op de performance van iBurgerzaken. Een recent voorbeeld uit de praktijk op een specifiek proces binnen iBurgerzaken: een grote gemeente had last van vertragingen met de printer, door de rendering van de PDF naar de printer. Vanuit de Google browser kostte het circa 20 seconden. Na testen bleek de nieuwe Microsoft Edge browser de oplossing te zijn (bijna real-time performance!). Loop dus zeker je browserinstellingen na.

 

Loop samen de browserinstellingen na

Een probleem met de performance van iBurgerzaken is nooit leuk. Belangrijk hierbij is om samen (leverancier én gemeente) op te trekken om het issue snel te verhelpen. Zo werd bovenstaand voorbeeld binnen no-time opgelost door er op locatie samen naar te kijken, het te laten zien én te kunnen weerleggen. 

Deel via:

Waarom het werkt

Vergelijk het met je eigen internetbrowser thuis; de instellingen die je daar doet hebben impact op jouw digitale beleving. Denk hierbij aan verbeteringen van de veiligheid en functionaliteit. Voor iBurgerzaken geldt hetzelfde: de standaard browserinstellingen van jouw gemeente kunnen wel degelijk van invloed zijn op de performance van bepaalde processen. Door hier samen kritisch naar te kijken voorkom je performance issues.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers