Direct naar de content
icon search white

Loop samen de browserinstellingen na

2020 - performance verbetering v1.0.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App Samen Verder
#125

Performance, veiligheid en bereikbaarheid

Thema’s zoals performance, bereikbaarheid, autorisaties, privacy & beveiliging zijn actueler dan ooit. Met de komst van de AVG wetgeving is het daarnaast van belang dat er processen zijn om de privacy van burgers en de bijbehorende persoonsgegevens te waarborgen. Er komt meer en meer (Europese) wetgeving en de vragen naar goede oplossingen nemen met de dag toe. Een goede ondersteuning van de (netwerk)specialisten die zich met deze thema’s bezig houden is dan ook essentieel.

 

 

Loop samen de browserinstellingen na

Browsers, we gebruiken ze allemaal op dagelijks basis en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Is het de moeite waard om van browser te veranderen? Een nieuwe browser, een update of andere instellingen kunnen internetten makkelijker en veiliger maken en je privacy beter beschermen. Je browserinstellingen kunnen dan ook effect hebben op de performance van iBurgerzaken. Loop dus zeker je browserinstellingen na, bijvoorbeeld samen met een consultant op locatie.

Een recent praktijkvoorbeeld: een grote gemeente had last van vertragingen met de printer. Dat kwam door de rendering van de PDF naar de printer. Vanuit de Google browser kostte het circa 20 seconden. Na testen bleek de nieuwe Microsoft Edge browser de oplossing te zijn; bijna real-time performance!

Deel via:

Waarom dit werkt

Vergelijk het met je eigen internetgebruik: de instellingen die je daarvoor doet hebben impact op onder andere jouw digitale beleving en veiligheid. Voor iBurgerzaken geldt hetzelfde: de instellingen en werkwijze van jouw gemeente kunnen wel degelijk van invloed zijn op de performance van bepaalde processen en de veiligheid van acties die daaruit voortkomen. Door hier samen kritisch naar te kijken voorkom je niet alleen performance issues, maar blijf je als gemeente ook scherp op het gebied van informatiebeveiliging.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)