Direct naar de content
icon search white

Big Bang

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iBurgerzaken
#98

Begin waar snel winst te halen is

Kijk waar snel en eenvoudig winst te behalen is in het gebruik van je digitale kanaal. Pak dat direct op. Daarmee is de ontwikkeling in gang gezet en kan je meteen resultaten laten zien. Succes werkt stimulerend en helpt om collega’s en bestuurders mee te krijgen. Daarnaast kan je trajecten in gang zetten die meer tijd kosten.    

Big Bang

Gemeente Rheden heeft er in 2017 bewust voor gekozen om alle op dat moment beschikbare iBurgerzaken apps in één keer live te zetten. De reden? Bij de processen van de Burgerlijke Stand gaat om relatief lage aantallen in Rheden: jaarlijks ongeveer 650 transacties. De grootste impact wordt dus bereikt met de overige apps: ongeveer 20.000 aanvragen per jaar.

Gemeente Rheden

Jeroen Wieland, Coördinator Burgerzaken gemeente Rheden

‘Door de iBurgerzaken apps met elk hun specifieke intelligentie allemaal tegelijk in te voeren zijn de voordelen voor onze gemeente dus het grootst. Vandaar dat wij er als eerste gemeente bewust voor kozen om met alle iBurgerzaken apps live te gaan.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Een ‘quick win’ is een snel te behalen en meestal kleine verbetering. Het geeft het beeld van voortgang en progressie. Er zijn twee effecten: aan de buitenwereld laat het zien dat de goede weg is ingeslagen; het bouwt vertrouwen en krediet op. En voor het team is een positieve ervaring motiverend. "Eigenwijs is ook wijs!

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)