Direct naar de content
icon search white

Knip het project op en vink samen mijlpalen af

Kopie van FS - klanttevredenheidsonderzoek.png
thema icon
thema Communicatie
App iBurgerzaken
#127

Deel een project op in subtaken en vink samen taken af

Staat er een groot project voor de deur waar meerdere collega's vanuit verschillende afdelingen bij betrokken zijn? Zoals de livegang van iBurgerzaken of een andere applicatie? Dan is het fijn om elkaar op een duidelijke manier te informeren over de projectvoortgang. Door het project op te delen in subtaken en samen taken af te vinken, zorg je ervoor dat iedereen de mijlpalen en actuele stand van zaken kent zonder te vervallen in details. 

Maak het visueel en gebruik checkboxjes

Voor de implementatie van iBurgerzaken bij gemeente Lelystad maakten we deze feestelijke poster met checkboxjes (klik op de poster om de afbeelding te vergroten). Het idee? Vanuit de verschillende vakgebieden laten zien waar iedereen mee bezig is en gezamenlijk toewerken naar een einddoel: livegang en optimalisatie van iBurgerzaken met blije burgers en blije medewerkers als gevolg. Door samen regelmatig de checkboxjes af te vinken -tijdens bijvoorbeeld een wekelijks projectoverleg- sta je stil bij de mijlpalen die al zijn bereikt. Daarnaast werkt het afvinken motiverend, het geeft een gevoel van voldoening. 

Voortgang poster gemeente Lelystad.png
Deel via:

Waarom dit werkt

Ze hebben er in Duitsland een specifiek woord voor: entlistungsfreude. Ofwel: de vreugde van het afvinken. Het fijne gevoel dat je krijgt als je iets van je lijstje weg kunt strepen. Iets van je to-dolijst afvinken werkt als een soort beloning, je krijgt er een gevoel van voldoening van.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)