Direct naar de content
icon search white

Proces en systeem naadloos op elkaar afstemmen

Meten.jpg (1)
thema icon
thema Co-creatie
App Samen Verder
#99

Kies de dienstverlening die bij jou past

Dienstverleners huur je in omdat je inhoudelijke kennis en/of capaciteit mist. Bijvoorbeeld omdat je met een probleem zit dat maar moeilijk zelf op te lossen is. Of omdat je alles uit het systeem wilt halen door proces en systeem naadloos op elkaar af te stemmen en er zelf niet – helemaal – uitkomt, al was het enkel vanwege de waan van de dag die overheerst. In dergelijke gevallen ga je op zoek naar een consultant en laat je hem of haar een soms pijnlijk, maar in ieder geval onafhankelijk, professioneel oordeel vellen gekoppeld aan een kraakhelder, deskundig advies.

 

Proces en systeem naadloos op elkaar afstemmen

Moniek Kemps, senior medewerker Publiekszaken gemeente Waalwijk

‘Wij hadden niet het gevoel alles uit iBurgerzaken te halen. We kenden niet alle opties of keuzemogelijkheden die mogelijk zijn in het systeem. Mede daardoor liepen we tegen verschillende problemen aan.’

Genoeg reden om begin 2019 te starten met iService. Wat het nu al oplevert? iBurgerzaken wordt optimaal benut dankzij advies op maat. Dat zorgt voor tevredenheid bij medewerkers (en inwoners). 

Kijk ook naar tip 17: "Kies voor een imago boost"

Gemeente Waalwijk was op 24 juni 2014 de eerste gemeente in Nederland waar de iBurgerzaken-apps live gingen. Een mooi resultaat, voorafgegaan door een dito proces. Eind 2018 concludeerde Eric de Laat, directeur bedrijfsvoering en dienstverlening, echter dat het tijd was voor een imago boost. Een projectteam beet zich hierin vast en kwam met een succesvol ‘Verbeterprogramma Burgerzaken’. > Ga naar tip 17.

Waalwijk-NPS.png
Deel via:

Waarom dit werkt

Van een consultant van PinkRoccade Publiekszaken mag je verwachten dat hij of zij in staat is een hoge kwaliteit van dienstverlening te leveren vanwege de juiste expertise; specialistische kennis van de markt, de processen en het product gebaseerd op ruime ervaring opgedaan bij meerdere gemeenten. Consultants voorzien juist daardoor in een objectieve kijk op dillema’s en oplossingen. Dat ze onafhankelijk en minder vatbaar voor interne politiek en/of gevoelige situaties zijn is daarbij enkel een pré. Bovendien is het algemeen bekend dat vreemde ogen dwingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)