Direct naar de content
icon search white

Gebruik 2 iBurgerzaken-accounts

iRaadplegen.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iRaadplegen
#206

Binnen iBurgerzaken is iRaadplegen speciaal ontwikkeld voor niet-burgenzakenmedewerkers die wel personen mogen raadplegen. Het is eigenlijk een uitgeklede versie van iBurgerzaken want de raadpleger ziet geen andere functionaliteiten dan de zogenaamde ‘groene knop’: zoeken persoon. En ook de vervolgschermen met BRP-gegevens zijn erg overzichtelijk en rustig.

Geef een specialist ook een iRaadplegen-account

Bij gemeente Noordwijk voert Luuk Mudde specialistisch werk uit op het gebied van adresonderzoek en daarom heeft hij 2 accounts binnen iBurgerzaken: raadpleger en burgerzakenmedewerker. Afhankelijk van zijn werkzaamheden op dat moment kiest Luuk de ene of de andere ingang. De autorisatieprofielen zijn binnen iBurgerzaken al vooraf ingericht in lijn met de geldende wet- en regelgeving dus het was heel snel in te richten voor applicatiebeheerder Heleen.

Luuk Mudde, burgerzakenspecialist bij gemeente Noordwijk

‘Het hebben van 2 accounts binnen iBurgerzaken is voor mij dé oplossing! Als raadpleger bekijk ik binnen iBurgerzaken de persoonslijst op de ‘oude manier’; informatie in één oogopslag naast elkaar in plaats van alle categorieën onder elkaar. En als burgerzakenmedewerker pak ik de vervolgacties binnen iOnderzoek op om zo eenvoudig een dossier op te bouwen.’

Als applicatiebeheerder ook raadplegen gebruiken

Ook Heleen van Zelst, applicatiebeheerder bij gemeente Noordwijk heeft 2 accounts binnen iBurgerzaken: raadpleger en applicatiebeheerder. Zo kan ze bekijken wat raadplegers zoals Luuk zien en ze beter ondersteunen bij eventuele vragen.

Let op: het is belangrijk om als functioneel applicatiebeheerder niet aan je eigen profiel de functie(s) voor raadplegen toe te voegen. Om je taken van functioneel applicatiebeheerder weer uit te kunnen voeren heb je dan namelijk eerst een medewerker van het Kenniscentrum nodig. Want je hebt met deze rol binnen iBurgerzaken een ander startscherm en kunt alleen nog maar naar de ‘groene knop’. En dat is natuurlijk onvoldoende voor een applicatiebeheerder.

Deel via: