Direct naar de content
icon search white
Koppelingen iBurgerzaken

Kennisbanken Burgerzaken

Diverse koppelingen van en naar iBurgerzaken zorgen voor efficiënte communicatie tussen verschillende oplossingen van derden. Dit draagt bij aan de tevredenheid van alle gebruikers en zorgt dat gemeenten efficiënter werken en besparen op de uitvoeringskosten.

Een betrouwbare overheid

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van kennisbanken als medewerker Burgerzaken is daarvoor essentieel. Bij voorkeur bereik je deze vakinhoudelijke ondersteuning direct vanuit je burgerzakenoplossing iBurgerzaken.

iBurgerzaken koppelt met HBA en VIND Burgerzaken

iBurgerzaken heeft een geïntegreerde koppeling met de burgerzakenkennisbanken Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) [pilot 2018] en VIND Burgerzaken [sinds 2013]. Zo bereik je de vakinhoudelijke ondersteuning in deze kennisbanken met één klik. Je wordt direct doorverwezen naar het relevante proces en je hoeft niet langer zelf te zoeken in de kennisbank. Hierdoor beschik je als gebruiker altijd online over de laatste vakinhoudelijke informatie over een breed spectrum van Burgerzaken. Door deze unieke combinatie kun je als gemeente de dienstverlening dus nog efficiënter inrichten.

Toegevoegde waarde

  • Minder tijd kwijt aan zoeken
  • Efficiënter werken; directe link naar relevante (proces-)informatie
  • Meer zekerheid; altijd gegarandeerd van de meest actuele informatie

Pilot HBA

De pilot om Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) en iBurgerzaken te koppelen is gestart op 28 maart 2018. Inmiddels gebruiken de kwartiermakersgemeenten* de geïntegreerde koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. Eind dit jaar (2018,red.) komt deze koppeling beschikbaar voor andere gemeenten. Lees meer over deze pilot.

*) Gemeenten Bergen op Zoom, Ede, Groningen, Helmond en Utrechtse Heuvelrug (kwartiermakers).

Deel via:

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers