Direct naar de content
icon search white
Koppelingen iBurgerzaken

Kennisbanken Burgerzaken

Met de geïntegreerde koppeling tussen het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA), VIND Burgerzaken en iBurgerzaken bereik je de vakinhoudelijke ondersteuning met één klik. Je wordt direct doorverwezen naar de relevante informatie; je hoeft niet langer zelf te zoeken in de kennisbank. Hierdoor beschik je als gebruiker altijd snel over de laatste vakinhoudelijke informatie over een breed spectrum van Burgerzaken. Dit draagt bij aan de tevredenheid van alle gebruikers en zorgt dat gemeenten efficiënter werken en besparen op de uitvoeringskosten.

Een betrouwbare overheid

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van kennisbanken als medewerker Burgerzaken is daarvoor essentieel. Bij voorkeur bereik je deze vakinhoudelijke ondersteuning direct vanuit je burgerzakenoplossing iBurgerzaken.

iBurgerzaken koppelt met HBA en VIND Burgerzaken

iBurgerzaken heeft een geïntegreerde koppeling met de burgerzakenkennisbanken Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) [sinds 2018, lees hier meer over de pilot] en VIND Burgerzaken [sinds 2013]. Afhankelijk van de keuzes binnen de gemeente maak je gebruik van één of beide kennisbanken.

MicrosoftTeams-image (42).png
Klik op afbeelding om te vergroten

Toegevoegde waarde

  • Minder tijd kwijt aan zoeken
  • Efficiënter werken; directe link naar relevante (proces-)informatie
  • Meer zekerheid; altijd gegarandeerd van de meest actuele informatie

HBA

Het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) staat bekend om haar vakinhoudelijke ondersteuning aan de afdelingen Burgerzaken. Binnen en ver buiten Amsterdam. Dit handboek is door het Adviesbureau Burgerzaken van Basisinformatie in nauwe samenwerking met de gebruikers gemaakt. Een vakkundige redactie zorgt ervoor dat de inhoud actueel blijft. Hierdoor beschik je als gebruiker altijd online over de laatste vakinhoudelijke informatie over een breed spectrum van Burgerzaken.

Dankzij de geïntegreerde koppeling met iBurgerzaken raadpleeg je bij de behandeling van een aangifte in iBurgerzaken eenvoudig relevante onderwerpen uit het HBA. Je wordt direct doorverwezen naar het relevante proces, zonder te hoeven inloggen. 

Inmiddels maken ruim 64 gemeenten [juni 2021] gebruik van de geïntegreerde koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. 

VIND Burgerzaken

VIND Burgerzaken is al jaren een begrip in Nederland. Deze online kennisbank biedt gevalideerde vakinformatie waarmee je sneller casussen voor jouw gemeente oplost. Met actuele, thematische en praktijkgerichte informatie op het gebied van burgerzaken. Een gerenommeerde redactie van mensen uit de praktijk zorgt ervoor dat de kennisbank altijd actueel is. Ook dankzij de geïntegreerde koppeling met iBurgerzaken raadpleeg je bij de behandeling van een aangifte in iBurgerzaken eenvoudig relevante onderwerpen uit VIND Burgerzaken.

Inmiddels maken ruim 54 gemeenten [juni 2021] gebruik van de geïntegreerde koppeling tussen VIND Burgerzaken en iBurgerzaken.

Deel via: