Direct naar de content
icon search white
Koppelingen iBurgerzaken

Bezorgen reisdocumenten en rijbewijzen

Diverse koppelingen van en naar iBurgerzaken zorgen voor efficiënte communicatie tussen verschillende oplossingen van derden. Dit draagt bij aan de tevredenheid van alle gebruikers en zorgt dat gemeenten efficiënter werken en besparen op de uitvoeringskosten.

Bezorgen van waardedocumenten

Steeds meer gemeenten maken het bezorgen van aangevraagde reisdocumenten (paspoorten of identiteitskaarten) alsook rijbewijzen mogelijk. Daarvoor zoeken ze de samenwerking op met diverse partijen: AMP Groep, Dyna.

iReisdocumenten koppelt met AMP en Dyna

Met de koppeling tussen iReisdocumenten en de software van AMP en Dyna vervallen de handmatige administratieve handelingen voor gemeenten. Zij hoeven de gegevens niet meer handmatig aan het bezorgbedrijf door te geven. Bovendien zien ze altijd de laatste status in iBurgerzaken. Dit voorkomt enerzijds fouten in het proces. En daarnaast besparen gemeenten op de uitvoeringskosten.

We zijn daarnaast in gesprek met RDW over het bezorgen van rijbewijzen.

Toegevoegde waarde

  • Tijdsbesparing: geen handmatige administratieve handelingen
  • Minder fouten
  • Besparen uitvoeringskosten

Kwartiermakergemeenten

  • AMP: gemeente Twenterand
  • Dyna: gemeenten Ommen en Hardenberg

Hoe het bezorgen werkt

Bij de aanvraag van het paspoort of identiteitsbewijs geeft de burger aan dat hij het nieuwe document wil laten bezorgen. Dat bezorgen kan op een tijdstip dat de burger goed uitkomt: op werkdagen, ’s avonds of in het weekend. En op de locatie die de burger prettig vindt; thuis, op het werk of zelfs op de camping. Als het document klaar is, krijgt de burger een bericht van het bezorgbedrijf. Dan maakt hij zelf online of telefonisch een bezorgafspraak.

Deel via: