Direct naar de content
icon search white
Samenlevingszaken

Zorg voor Jeugd

Je krijgt als gemeente steeds meer verantwoordelijkheid in het jeugdveld. Je wilt weten aan welke jongeren je aandacht moet besteden. Daarvoor is ons signaleringssysteem Zorg voor Jeugd. Zo grijp je in een vroeg stadium in en werk je aan een behandelplan.

Je voorkomt dat een risico een probleem wordt

Zorg voor Jeugd is ons signaleringssysteem. Hierdoor weet je al in een vroeg stadium dat hulpverleners zich zorgen maken om een jongere. Of dat zij betrokken zijn bij de behandeling van een jongere. Erg fijn voor de hulpverleners. Want Zorg voor Jeugd is gekoppeld aan hun IT-systeem. Zij hebben dus geen extra systeem nodig. Maar ook jij profiteert van Zorg voor Jeugd.

Je hebt meer inzicht in het aantal meldingen

Je krijgt handige managementinformatie. Bijvoorbeeld het aantal meldingen dat is gemaakt. Ook maakt zorg voor Jeugd onderscheid in het soort meldingen. Je ziet of de melder zich alleen zorgen maakt, of dat hij ook betrokken is bij de behandeling. De landelijke Verwijsindex Risicojongeren maakt hier geen onderscheid in.

De jongeren worden efficiënter geholpen

Via Zorg voor Jeugd zien alle betrokken hulpverleners wie de andere hulpverleners zijn. Hierdoor leggen zij snel contact met elkaar en kunnen zij samen het behandelplan afstemmen. Zorg voor Jeugd wijst automatisch een coördinator aan die verantwoordelijk is voor de onderlinge afstemming.

Het gezin heeft 1 aanspreekpunt

Je kunt Zorg voor Jeugd uitbreiden met een gezinsmodule. Daarmee heeft iedereen binnen het gezin dezelfde coördinator. Dit draagt bij aan 1 gezin, 1 regisseur.

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken