Direct naar de content
icon search white
Publiekszaken

Wij maken burgerzaken OPEN

Met OPENburgerzaken zetten wij de stap vooruit. We maken burgerzaken letterlijk open, door op basis van de principes van common ground, belangrijke burgerzaken data beschikbaar te stellen voor ketenpartners en burgers. Hierdoor is efficiëntere en proactieve dienstverlening mogelijk.

Op basis van de nieuwste inzichten en technologieën is OPENburgerzaken hét platform met open data en open verbindingen, waarmee wij publiek geld omzetten naar publieke waarde. OPENburgerzaken maakt onder andere dienstverlening op basis van levensgebeurtenissen en ketendigitalisering mogelijk. En voor onze innovaties geldt: eenmalig ontwikkelen betekent meervoudige gebruiksmogelijkheden. Aan deze 3e V besteden we als organisatie momenteel 25% van onze capaciteit.

Met OPENburgerzaken zetten we de stap vooruit

In de moderne wereld is verandering de enige constante, wordt gezegd. Er zijn altijd oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld maatschappelijk relevante uitdagingen. Dat is vooruitgang. En dat doet innovatie. Daarom zetten wij als organsiatie graag die stip aan de horizon. We staan heel bewust stil bij “Waar willen we over 3 of 5 jaar zijn? En waarom? Wat is de toegevoegde waarde van onze innovatie(s)?”. En als we een mooie innovatie in het vizier hebben, begint het uitstippelen van een route naar dit doel. Zo ontstaat een globale planning inclusief businesscase die is opgesteld met input vanuit de verschillende stakeholders. Onderweg vullen we alle details in samenwerking verder in. En waar of wanneer het nodig is, actualiseren we deze. We realiseren ons daarbij dat hierin (Europese) wetgeving en landelijke overheidsontwikkelingen onder andere het tempo bepalen.

OPENburgerzaken kent 4 pijlers

 

Deel via:

Van droom naar werkelijkheid dankzij innovaties

Hoe ziet de wereld van iBurgerzaken en OPENburgerzaken er dan uit over 3 tot 5 jaar? Geen idee, maar we zien wel waar het naartoe beweegt. Dankzij nieuwe inzichten en technologieën is de dienstverlening toe aan vernieuwing. Hieronder lees je meer over onze hele mooie innovaties. Ideeën die we liever nog vandaag dan morgen in het land zouden zetten. En voor de ene innovatie zal dat sneller en makkelijker gaan dan voor de andere...

Proactieve dienstverlening op basis van 4 pijlers

Als burger verwacht je steeds meer een proactieve dienstverlening vanuit jouw gemeente. Met OPENburgerzaken maken we deze proactieve dienstverlening mogelijk. We stellen daarbij data via API's beschikbaar via GitHub om de dienstverlening in de keten en richting de burger mogelijk te maken. De gemaakte API’s verdelen we onder in 4 pijlers:

‘Samen met klanten wil ik innovaties ontwikkelen in dienst van burgers, gemeente en bedrijf!’

Dylan Kusters, Productmanager
PinkRoccade_210831_3857_AS - Copy.png