Direct naar de content
icon search white
Publiekszaken

Wij maken burgerzaken OPEN

Met OPENburgerzaken stellen we iBurgerzaken open naar haar omgeving. Dit doen we voor blije burgers, medewerkers en ketenpartners. Met het platform en de innovaties van OPENburgerzaken zet je de stap vooruit op het gebied van efficiënte dienstverlening waarbij een veilige aansluiting op ketenpartners centraal staat. Alles op basis volgens de principes van Common Ground.

Wanneer zet jij de stap vooruit?

OPENburgerzaken is live bij ruim 20 gemeenten en tientallen gemeenten starten in 2024 nog met de implementatie van OPENburgerzaken. Zo hebben onder andere Amersfoort, Amsterdam, Assen, Bommelerwaard, Coevorden, Edam-Volendam, Enschede, Groningen, Helmond, Hilversum, Losser, Neder-Betuwe, Nunspeet, Oost Gelre, Overbetuwe, Roermond, Tiel, Velsen, Venlo, Venray & Zwolle al de stap vooruit gezet. Wanneer volg jij?

Kopie van Kopie van Jij bent erbij! (1280 x 720 px) (1).png


Vraag het OPENburgerzaken whitepaper aan

Op 7 februari 2023 lanceerden we OPENburgerzaken in de markt. Ter ere van dit jubileum maakten we een whitepaper. Hierin lees je wat OPENburgerzaken teweeg heeft gebracht bij meer dan 43 gemeenten én wat het (nog meer) kan brengen voor jouw gemeente. Vraag hier het whitepaper aan. 

De voordelen van OPENburgerzaken op een rij

  • Verhoogde kwaliteit van de BRP
  • Efficiëntere interne processen
  • Verbeterde klantreis voor de inwoner
  • Veilige uitwisseling van gegevens 
Anouk Vasen, medewerker Publiekszaken bij gemeente Roermond

‘Het mooie van OPENburgerzaken is dat het ons als gemeente mogelijk maakt om data bij de bron op te halen, bijvoorbeeld bij het Kadaster. De handmatige controles op de eigenaar van het pand zijn daarmee verleden tijd, want dit gaat automatisch. Hiermee verhogen we de kwaliteit van de BRP en werken wij efficiënter.’

Deel via:

‘Wij maken burgerzaken OPEN.’

Aniek de Vet, Productowner OPENburgerzaken
Aniek de Vet - PinkRoccade Samenlevingszaken