Direct naar de content
icon search white
Burgerzaken overzichten

iNzicht Burgerzaken - het product

Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Om van alle beschikbare data daadwerkelijk informatie te maken is er het platform iNzicht: ontwikkeld vanuit de unit informatievoorziening van PinkRoccade Local Government. Voor iNzicht Burgerzaken maken wij gebruik van het platform iNzicht om burgerzakendata uit de BRP te visualiseren.

120 specifieke burgerzaken overzichten

Gemeenten willen daadwerkelijk iets doen met de data uit de BRP. De gemeente wil burgers goed informeren, bijvoorbeeld als een reisdocument verloopt. Maar ook inzichtelijk hebben hoeveel adresonderzoeken er zijn in welke wijk. Of hoeveel mensen er in een bepaalde periode zijn vertrokken. Dit kan met iNzicht Burgerzaken. 

iNzicht Burgerzaken biedt standaard rapportages en statistiek overzichten die snel en makkelijk te openen zijn. In deze set met rapportages zijn zowel grafische overzichten opgenomen (zie afbeelding hieronder), tellingen of detailgegevens (bijvoorbeeld voor het aanschrijven van burgers).

iNzicht Burgerzaken.png

Snel en eenvoudig bereikbaar voor manager en medewerker

Er zijn rapportages voor diverse doelgroepen. Door middel van autorisaties kan de applicatiebeheerder instellen welke rapportages de verschillende gebruikers kunnen inzien. Zo kunnen specifieke rapportages worden gebruikt door het management, zoals het verwachte aantal aanvragen reisdocumenten, wat impact heeft op de bezetting van de balie. Daarnaast kunnen medewerkers gemakkelijk zien welke reisdocumenten op welk moment verlopen, zodat de burger proactief kan worden geïnformeerd. Deze rapportages kunnen medewerkers en managers zelf benaderen. En indien gewenst overhalen naar Excel. Hierdoor heeft iedereen zelf inzicht in de benodigde informatie.

iRapportage-eindgebruiker.png


Informatie in eigen hand

In veel standaardrapportages is het mogelijk voor managers en medewerkers om zelf te filteren en te sorteren. Binnen de rapportages is er de mogelijkheid om te filteren op onder andere datums, periodes en specifieke documenten. Zo kun je dus snel zien welke jubilarissen er dit jaar zijn, maar ook deze maand of vandaag! Zonder daarvoor een nieuw overzicht te laten maken door de applicatiebeheerder of gegevensbeheerder.

Een deel van de statistiek rapportages maakt gebruik van een peildatum, zodat ook de stand van de BRP is te achterhalen op een opgegeven datum. Bijvoorbeeld het aantal inwoners op een bepaald moment, ook in het verleden.

Zelf rapportages maken

Naast de 120 standaardrapportages heb je ook de mogelijkheid om zelf rapportages te maken. Dit kan op basis van de standaardtaal: SQL. Je kunt hiermee bestaande rapportages naar eigen behoefte aanpassen of compleet nieuwe rapportages maken. Op deze manier krijg je inzicht in de BRP zoals je dat wenst als gemeente.

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)