Direct naar de content
icon search white
Begraafplaatsadministratie

iBegraafplaats - het product

Met de module iBegraafplaats is de begraafplaatsadministratie – vanaf aangifte van overlijden tot aan facturatie – procesgestuurd. Het proces dat een medewerker van de gemeente doorloopt, komt overeen met het proces van andere modules van iBurgerzaken. 

Regel het goed, voor elkaar

Snel een actueel, goed sluitend, digitaal overzicht van jouw begraafplaatsadministratie? iBegraafplaats is de app voor het beheren van begraafplaatsen en crematoria. Alles wat te maken heeft met de digitale vastlegging van een uitvaart, sluit hiermee naadloos aan op de organisatie. Met iBegraafplaats wordt het eenvoudig en overzichtelijk. 

Uit handen geven

Dankzij de integratie met iOverlijden kan een uitvaartverzorger direct het proces starten vanuit Aangifte overlijden. Door de koppeling met de BRP worden altijd de juiste gegevens opgehaald van de overledenen alsook de rechthebbenden. Uitvaartverzorgers kunnen het proces eenvoudig starten via internet en smartphone, zonder tussenkomst van de gemeente. Dit betekent dat de aangifte ook ’s avonds of in het weekend kan plaatsvinden. Op deze manier kan de uitvaartverzorger de datum van de uitvaart direct reserveren.

Afscheid met een goed gevoel

iBegraafplaats vervangt het oude begraafplaatsadministratiesysteem door een gebruiksvriendelijke applicatie die past bij deze tijd. Met de app werk je procesgestuurd en wordt een medewerker aan de hand genomen om tijdig de juiste acties uit te zetten.  

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Productmanager
Engelbert Wijnhoven