Direct naar de content
icon search white
iDocumenten

iDocumenten basis

iZaaksuite heeft met iDocumenten (gebaseerd op Alfresco) een krachtig en flexibel Document Management, Records Management en Postmanagement module.
iDocumenten is geïntegreerd met iZaaksuite en zorgt voor opslag en beheer van zaakdossiers en documenten. Daarnaast is iDocumenten volledig geïntegreerd met de zaakgericht werken architectuur op basis van de KING-standaard ‘Zaak-Document services 1.0’. iDocumenten is in combinatie met het zaaksysteem NEN-2082 gecertificeerd en voldoet aan alle eisen en standaarden op het gebied van Document- en Records Management in Nederland.

Geïntegreerd

iDocumenten faciliteert een betere en nauwere samenwerking tussen gemeentelijke afdelingen. Via iDocumenten kunnen ambtenaren van verschillende afdelingen samen aan zaken werken waarbij ze gebruikmaken van dezelfde, gekoppelde en digitaal beschikbare documenten. Vanaf het moment dat een aanvraag binnenkomt, of dat nu elektronisch of via de reguliere post is, wordt deze direct als zaak opgeslagen en gestart in de juiste applicatie. Vanuit de zaak zijn de documenten gedurende het gehele proces eenvoudig terug te vinden in iDocumenten. De afhandelende applicatie en iDocumenten werken hierbij voor de gebruiker als één geïntegreerde oplossing. De burger profiteert ondertussen van een snellere afhandeling en heeft geen last meer van miscommunicatie tussen afdelingen of documenten die ergens in het gemeentehuis zijn kwijtgeraakt.

Rijk alternatief

iDocumenten is een modern en rijk functioneel alternatief voor de bestaande DMS-oplossingen. Door het gebruik van webservices kan het bekijken, downloaden en opslaan van documenten voor de hele organisatie vereenvoudigd worden. Voor de medewerkers van DIV is een volledige beheerapplicatie beschikbaar. Vooral het toevoegen van nieuwe documenten aan een bestaande zaak is sterk verbeterd, waardoor jouw zaakdossiers betrouwbaarder worden en er minder reparatiewerk achteraf nodig is.

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png