Direct naar de content
icon search white
6 december 2016 - Nieuws

Ontwikkeling iBegraafplaats gestart

Super leuk nieuws, want de ontwikkeling van iBegraafplaats is gestart! Vanuit gemeenten is er veel vraag naar een complete oplossing voor begraafplaatsen: de kalender, de registratie en administratie, de grafische ligging en zelfs een zoekapp worden daarbij genoemd. Samen met kwartiermakergemeenten zijn wij aan de slag gegaan om hierop een antwoord te formuleren. Hierbij staan co-creatie en innovatie centraal. En uiteraard zoeken we naar toegevoegde waarde voor alle gebruikers.

Met innovatie en co-creatie de beste appnovatie!

Tijdens de aftrap, op 6 oktober, lag de focus al direct op de happy-flow: hoe verloopt dit proces in de meest ideale situatie? Dat vraagt om verder te kijken dan de huidige manier van werken en steeds de wetgeving als uitgangspunt te nemen. En juist dat vinden wij zo belangrijk aan kwartier maken: Durf buiten de bekende paden te denken en kies het optimale!

Na het verzamelen van informatie was het op 7 november tijd voor de daadwerkelijke ontwikkeling. In de eerste sprint is veel aandacht besteed aan het datamodel van iBegraafplaats. In daaropvolgende sprints lag de focus op het vormgeven van dit kloppend hart van de applicatie. Komende week zullen de kwartiermakers de eerste resultaten zien en hierop hun feedback geven. Zo komen we samen stap voor stap tot de optimale oplossing.

De verwachting is dat we eind Q1 2017 met de eerste kwartiermakers een pilot starten. Met daarin alle functionaliteit die nodig is om de begraafplaatsadministratie te kunnen beheren. Waarbij er sprake zal zijn van een integratie met iOverlijden. Met dit eerste onderdeel zullen we al direct de werkdruk voor ambtenaren verminderen.

Grijp je kans en denk mee

Op dit moment zijn er 7 kwartiermakergemeenten betrokken bij de ontwikkeling van iBegraafplaats: Druten, Neder-Betuwe, Nunspeet, Rozendaal, Stein, Urk en Vaals. Meer over deze belangrijke taak lees je in het eerder verschenen nieuwsbericht “Kwartiermaker zijn is meer dan alleen de functionaliteit bepalen!”.

Wil je ook meedenken in de ontwikkeling van iBegraafplaats en gebruikmaken van het voordeel dat kwartiermakers hebben? Sluit je dan bij ons aan. Er is nog plek voor 3 andere kwartiermakers.

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png