Direct naar de content
icon search white
28 mei 2020 - Nieuws

Nieuwe release CIR/COO & iNzicht

Het afgelopen half jaar is de softwarecode van CIR/COO/iNzicht flink onderhanden genomen. Door de aanpassingen is de functionaliteit op een aantal punten gewijzigd en is nieuwe functionaliteit voor Single Sign On toegevoegd.

De belangrijkste wijzigingen hebben te maken met de ondersteuning van Single Sign On
De Single Sign On term wordt vaak gebruikt om aan te geven dat je in een applicatie maar 1 keer hoeft in te loggen. 1 keer inloggen kan geïmplementeerd worden op een LDAP configuratie. Hierbij wordt op de cliënt een cookie bewaard, waarmee een volgende keer weer automatisch kan worden ingelogd. Deze werkwijze is vanuit beveiligingsoogpunt niet (meer) wenselijk omdat hierbij de LDAP configuratie rechtstreeks benaderd wordt. Een andere en beter beveiligde oplossing voor Single Sign On is het werken met Active Directory Federated Services (ADFS). Hierbij wordt niet meer via het LDAP protocol, maar via het SAML protocol gecommuniceerd.

Single Sign On wordt door CIR/COO/iNzicht op beide bovengenoemde oplossingen ondersteund.

De module iNzicht beheer is verder uitgebreid
Het autoriseren van kaartlagen was al geïmplementeerd in iNzicht beheer. Hier zijn de volgende onderdelen aan toegevoegd;
• Autoriseren overzichten
• Inlezen van licenties
• Autoriseren van permissies

Wij helpen je graag!
Heb je hulp nodig bij het installeren en inrichten van de autorisaties? Onze consultants helpen je graag hierbij. Dit is ook een mooi moment om de autorisaties eens te controleren en bij te werken. Klik hier voor het aanvraagformulier!

Vriendelijke groet,
Cora Schreuders, 

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png