Direct naar de content
icon search white
30 april 2020 - Nieuws

Hoe staat het met de kwaliteit van data binnen jouw gemeenten?

De hoeveelheid data neemt elke dag meer toe. Gelukkig zien wij in de praktijk dat het gebruik van data en het inzetten hiervan ook meer toeneemt. Afgelopen jaren zijn al ruim 100 gemeenten aan de slag gegaan met onze iNzicht modules. De iNzicht modules geven je een goed beeld wat er in een bepaald domein zich afspeelt en hoe de ontwikkeling eruit zien.

Het meer inzetten van data begint bij een bepaalde basis, de kwaliteit moet goed zijn
In de verschillende iNzicht modules nemen we deze kwaliteit mee in de dashboard en maken wij deze visueel. De Artool is een goed voorbeeld die veel inzicht geeft van hoe de datakwaliteit ervoor staat voor onder andere bedrijven, adressen en personen. Vanuit de praktijk horen we veel enthousiaste reacties over de visuele opbouw van de iNzicht modules. Dit willen we ook graag gaan inzetten voor de Artool, dit noemen we: iNzicht Kwaliteit.

We horen graag jullie mening
Inmiddels hebben wij al een aantal gemeenten gesproken die met ons hebben meegedacht over het visualiseren van datakwaliteit. Op dit moment zijn we een begin aan het maken voor de datakwaliteit personen. Welke behoefte hebben jullie op gebied van datakwaliteit? Welke overzichten mis je nog? En heb je wensen op gebied van de visualisaties? Laat dan van je horen en neem contact met mij op via Cora.Schreuders@PinkRoccade.nl.

Vriendelijke groet,
Cora Schreuders, Business Analist

 

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png