Direct naar de content
icon search white
25 augustus 2016 - Nieuws

Dimpact genomineerd voor Computable Awards

De samenwerking tussen Dimpact, Atos en PinkRoccade Publiekszaken, is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid. Een mooie beloning voor samen hard werken. Stem jij ook op ons?

Vind jij ook dat het Dimpact-project voor integrale burgerzakenmodules de Computable Awards 2016 moet winnen? Laat je stem dan gelden.

Kies vervolgens bij 'ICT-project van het jaar bij de overheid' voor 'Dimpact, Atos en PinkRoccade Publiekszaken (20 lidgemeenten integreren burgerzaken-domein in zaaksysteem)'. Stemmen kan nog tot en met 9 oktober. Op 1 november vindt de uitreiking van de Computable Awards 2016 plaats.

Nominatie

Dimpact is samen met Atos en onderaannemer PinkRocade Publiekszaken door het ICT-blad Computable genomineerd voor de Computable Award 2016 in de categorie Overheid. In april werd bekend gemaakt dat het project Inkoop BurgerZakenModules op de shortlist stond. Van de 40 projecten waren er 11 geselecteerd om een pitch te houden.

De pitch voor Dimpact werd verzorgd door Jan Willem Bos, afdelingsmanager KKC bij gemeente Emmen. De jury spreekt in haar juryoordeel vooral de waardering uit voor de wijze waarop binnen Dimpact de samenwerking vorm wordt gegeven. Zowel tussen de gemeenten, als richting de leverancier(s). 

Het juryoordeel

Vakjury Computable Awards

‘De jury is van mening dat deze burgerzakenoplossing een mooi voorbeeld is van hoe gemeenten de totstandkoming en inkoop van ict-oplossingen gezamenlijk kunnen vormgeven. Een geslaagd traject en een voorbeeld van co-creatie met meerdere klanten en leveranciers. Daarom een terecht genomineerd project in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid.’

Bron: Computable 

Wat houdt deze burgerzakenoplossing in? 

Voor Coöperatieve vereniging Dimpact u.a. vormde het bestaande aanbod van losstaande backoffice-applicaties en bijbehorende koppelproblematiek reden om de ICT-markt uit te dagen tot innovatie. Atos en PinkRoccade Local Goverment hebben deze uitdaging aangepakt. Het resultaat is een oplossing waarbij integrale dienstverlening met zaakgericht werken en het domein burgerzaken voor het eerst bij elkaar worden gebracht. Gemeenten bereiken daardoor het volgende plateau van integrale dienstverlening en hebben geen zorgen meer om de techniek.

Unieke samenwerking tussen een groep gemeenten én twee leveranciers

Slimme inkoop door gemeentelijk collectief zorgt voor integratie van gemeentelijke informatiehuishouding, waarbij ICT-(koppel)zorgen bij leverancier(s) worden neergelegd. Leverancier Atos met haar onderaannemer PinkRoccade biedt de Dimpact-gemeenten een innovatieve (nog niet in de markt bestaande oplossing) voor integrale dienstverlening aan burgers.

Deel via: