Direct naar de content
icon search white
1 oktober 2020 - Nieuws

De innovatieweek van PinkRoccade Publiekszaken Q3

Bij PinkRoccade Publiekszaken vindt er ongeveer ieder kwartaal een Innovatieweek plaats. Deze Innovatieweek is onderdeel van de ‘Eye of the Hurricane’: een moment tussen 2 iBurgerzaken releases om te werken aan dingen die moeilijk in te passen zijn in het vaste sprintritme. Onlangs is een nieuwe innovatieweek (Q3) afgerond waarbij alle ontwikkelaars zelf hun eigen innovaties hebben uitgekozen. Deze innovaties geeft het team de mogelijkheid ‘to recharge our batteries and sharpen our tools.’ We lichten er een aantal voor je uit!

Waarom de innovatieweek goed bij ons past

We blijven iBurgerzaken verbeteren en vernieuwen. En daarnaast investeren we voldoende tijd in vooruitdenken om klaar te zijn en blijven voor de toekomstige ontwikkelingen. Ons productbeleid is gericht op het creëren van toegevoegde waarde voor medewerkers en voor burgers en bedrijven. We innoveren continu samen op het gebied van selfservice (digitale dienstverlening), procesoptimalisatie, open platform en burgerparticipatie. 

Nadruk op gemeenten betrekken & meer draagvlak creëren

Elke Innovatieweek bevat vele innovaties die gemeenten erg waarderen. Het is daarom ook goed om gemeenten te betrekken bij deze innovaties. Met het vergroten van de impact van de Innovatieweek is het team continu bezig. Want hoe zorgen we bijvoorbeeld dat de meest toepasbare innovaties vervolgens een plek krijgen op de roadmap? Tijdens de vorige innovatieweek blikten we terug op 5 innovaties. Deze editie lichten we graag de volgende 3 innovaties toe:

1. Tweede klantscherm door Ralph Hees
Als medewerker bij een burgerzakenafdeling, ben je de hele dag door bezig met de persoonsgegevens van de inwoners van jouw gemeente. Of het nou gaat om de naam van een kind, een e-mailadres, telefoonnummer of nieuw adres...een typefout is snel gemaakt en wil je het liefst zo snel mogelijk gecorrigeerd hebben. Sommige inwoners vinden het fijner om op het gemeentehuis langs te komen om een wijziging door te geven, in plaats van het aan te geven via internet. Nu wordt dan vaak het conceptdocument getoond aan de burger ter controle.

Hoe fijn is het dan dat de burger op een scherm bij de balie mee kan kijken? In de innovatieweek heeft Ralph Hees een korte demo opgenomen over hoe een klantscherm zou kunnen werken. Hierbij kan de burger een deel van het scherm bekijken op het moment dat je de gegevens invoert. Bijkomend voordeel voor de ambtenaar: veel aanvragen staan dan direct in de werkstroom klaar. Een win-win situatie: betrokken burgers én minder fouten in de administratie. Bekijk het filmpje hieronder.

2020-10-01_16-26-54.png

2. Frontoffice actualiseringen in iBijhouding door Leon Gerrits

Leon Gerrits, Business Engineer

‘Het proces Bijhouding persoonslijst is alleen geschikt voor BRP-specialisten. Er moeten bij een gemeente echter ook actualiseringen op de persoonslijst (PL) door niet-BRP-specialisten gedaan kunnen worden. Ik heb daarom een oplossing bedacht, waarbij de gebruiker eerst het soort actualisering kiest en daarna alleen de gegevens kan wijzigen die daarbij horen. De oplossing is inmiddels ook al besproken met een 3-tal BRP-specialisten van de gemeente Apeldoorn.’

3. Verbeterslag iDocumentcreatie documenten door Frank van Baren
Alle ontwikkelaars zijn druk bezig geweest in release 3.7 om alle documenten in iDocumentcreatie te krijgen. In deze innovatieweek vonden we het dan ook erg interessant om te weten hoe het gaat met deze documenten in iDocumentcreatie en waar nog te verbeteren valt. Martijn Nouwens en Daphne Weber zijn samen met de gemeenten Achtkarspelen, Almelo, Apeldoorn en Reimerswaal gaan zoeken naar alle wensen met betrekking tot het gebruiken van de documenten en de inhoud van de documenten in iDocumentcreatie. 

Wil jij meer weten over iDocumentcreatie? Neem dan contact op met Frank van Baren (Product Owner) via: Frank.vanBaren@PinkRoccade.nl

Neem gerust contact met ons op

Heb jij nog mooie input voor deze innovaties en zou je deze graag ontwikkeld willen zien in een komende release? Stuur dan een e-mail naar Innovatiemanager Dylan Kusters via: Dylan.Kusters@PinkRoccade.nl

Deel via: